luni, octombrie 20, 2008

La joaca in parc

Sambata am iesit in Parcul Circului, dar lui Momo nu prea i-a placut pentru ca si in tarcul de caini, dar si pe alei, nu erau decat niste catei mici, cu care el nu prea se joaca (am observat ca, in general, prefera cainii de talia lui). Ieri, insa, am ajuns in Izvor (ne-am gasit timp in ultimul moment) si pentru Momo a fost un adevarat paradis.

De fiecare data cand coboara din masina in Parcul Izvor, Momo o ia la goana, fericit, cativa zeci de metri, sarind ca o caprita pe covorul de iarba. De data asta, insa, a facut niste ture de forta, alergand de colo-colo, inainte si inapoi, de ziceai ca e un ogar, nu un Chow Chow compact si greoi ca un urs.

Am stat in parc mai mult de o ora, doar pentru ca el nu se mai satura de alergat. S-a jucat cu aproape toti cateii pe care i-a intalnit. Ţâşnea ca o tornada in jurul lor, se ridica in doua labute, se prefacea ca ii musca, se lasa alergat, apoi ii alerga ei, fugea in toate partile, fericit.

Cine l-ar fi vazut pe Momo in parc asta-vara, in vremea caldurilor toride din august, si l-ar intalni din nou acum, cand afara e racoare, nu l-ar mai recunoaste. E vioi si plin de viata: se vede ca nu mai este afectat de caldura. La fel s-a comportat asta vara cand am fost cateva zile la Sinaia: seara si dimineata fugea fericit prin iarba parcului din centrul orasului.

Poate ca energia si dorinta de joaca sa fie si un efect al uleiului Velcote (prospectul spune ca ar fi si un factor pentru vitalitatea animalului, dar ramane de vazut daca este asa). Sau sa se datoreze si celor 10-15 pastile de K9 Complete Motion pe care le lasasem in cutie de asta-primavara si pe care i le dam acum (primavara si toamna se poate administra preventiv, pentru protectie, timp de 2-3 saptamani - asa am inteles de la veterinari).