luni, mai 31, 2010

MAYA SI CAMASA DE FORTA

Maya a scapat de camasa de forta. In sfarsit am eliberat-o din acea camasuta pusa special pentru a nu se linge la operatia de la burtica, si s-a aratat foarte multumita ca a scapat de un chin. In total a stat o saptamana imbracata astfel si nu i-a placut deloc.

In plus, mergea si haios, parca era un robotel, din cauza ca o strangea materialul la picioare, asa ca de fiecare data cand o vedeam incepeam sa radem de ea.

Din fericire, s-a comportat foarte bine pe perioada recuperarii. A mancat imediat, a baut apa si a folosit litiera, desi de multe ori pisicile, marcate de operatie, pot sa se razbune pe stapani si sa faca pisu prin casa. Maya ne-a iertat ca am chinuit-o. :)))

O chestie haioasa este ca, de cand am operat-o, are un mieunat altfel, mai ascutit si haios foc. A redevenit tandra, doarme numai cu noi si este iar pisica dinainte ( exceptand perioadele de calduri care deja sunt amintiri urate pentru noi).

Acum, dupa aceasta experienta, ne pare rau ca nu am sterilizat-o mai devreme, chiar de la un an, ca sa nu se mai chinuie atata cu injectii si perioadele de calduri. Si recomandam tuturor sa isi sterilizeze pisicile, nu doar pentru sanatatea animalutzelor cat si pentru confortul lor psihic.

Iar temerile privind ingrasarea nu trebuie sa ne faca sa amanam aceasta operatie. Pe piata exista mancare speciala pentru pisici sterilizate si cu un regim alimentar adecvat nu exista niciun risc in acest sens.