marți, martie 16, 2010

Otita

Momo are otita. Chiar ne miram ca nu a mai patit nimic de ceva timp. Ne-am revenit din mirare, remarcand ca Momo isi tot scutura capul, tine urechea dreapta in jos si incearca sa scape de ceva din ureche. L-am curatat in ureche, dar nu avea nimic: era curat. Cu toate astea, se tot scutura, iritat de ceva in ureche.

Am decis sa mergem la veterinar. Aseara l-am dus la control: intai l-a cantarit (ca sa stie dozarea medicamentelor pentru caine, care se face in functie de kilograme) - la 2 ani si 5 luni, greutatea sa este 28,3 kg. Apoi l-a curatat si s-a uitat in ureche: are o iritatie a pielii, in interior.

Banuiam si tratamentul, pe care cei de la cabinetul veterinar respectiv il aplica oricum la majoritatea problemelor: 4 injectii, un antibiotic, un antiinflamator, un antialgic si o multivitamina. Stiam si continuarea: sa venim inca 3-4 zile pentru acelasi set de injectii de fiecare data. Am refuzat, stiind ca e prea mult, doar pentru o otita. Am preferat un antibiotic pe care sa il ia in mancare, Vetrimoxin (este amoxicilina).

Cu totul, am platit exact 2 milioane: 135 de ron consultatia, curatatul urechilor si injectiile, iar 65 de ron a fost antibioticul. Asta doar pentru ca fie a stat in curent, fie i-a intrat praf in ureche, fie de la mancare - asta e, speram sa o rezolvam rapid si pe asta.