marți, ianuarie 13, 2009

Mancarica de pisica: Royal Canin

Maya a fost dintotdeauna foarte pretentioasa la hrana. Nu a mancat orice si a preferat sa isi aleaga hrana dupa capriciile ei pisicesti.
Niciodata nu i-au placut conservele de pisica pe care i le-am cumparat, cu exceptia unui singur tip de Applawse, facut numai din carne de pui, fara legume, si numai cu putin orez.

In privinta mancarii uscate, Maya a mancat numai Royal Canin.

In perioada cat a disparut de pe piata aceasta marca, i-am dat Sanabelle, dar nu i-a placut deloc, o manca mai degraba de foame, pentru ca nu avea incotro, nu pentru ca ii placea.

Acum ii cumparam 3 feluri de Royal: Persian, Fit 32 si Hair and Skin, pe care le amestecam, le punem in cutia ei de mancare (pe care am tapetat-o cu staniol, ca sa nu se oxideze bobitele), ii umplem castronelele de mancare, lasand-o sa manance cat vrea ea.

Maya mananca de multe ori pe zi, cate putin de fiecare data, 5-6 bobite. Daca vede ca ne uitam la ea, ne cheama sa o mangaiem. Pisica Maya adora sa fie mangaiata in timp ce mananca.

Cred ca s-ar ingrasa ca o pusculita-porcusor daca am mangaia-o cand mananca, de cate ori ar vrea ea.

Desi in cazul lui Momo avem rezerve in privinta mancarii mereu, indiferent cat de scumpa este, Mayei nu i-as schimba sub nicio forma Royal-ul, pentru ca ii prieste si nu am avut niciodata probleme de sanatate cu ea.

Asa ca, de multe ori se potriveste ideea ca "o mancare buna este cea care ii place animalutului si in nici un caz cea care este mai buna din punctul de vedere al calitatii".