joi, ianuarie 15, 2009

Chow Chow si copiii

In multe descrieri ale rasei se spune ca Chow Chow nu este alegere prea buna pentru familiile cu copii mici, intrucat nu prea tolereaza poznele acestora: trasul de urechi, bagatul degetelor in ochi, smotoceala, trasul de coada etc. Exista chiar si opinia (raspandita mai ales in SUA, am vazut) ca Chow Chow ar fi niste bestii care se pot dezlantui oricand asupra oamenilor de pe strada, muscand din senin atunci cand te astepti mai putin.

Orice catel trebuie socializat cand este mic: sa isi dea seama ca cei mici sunt jucausi ca si el, dar ca il si pot agasa. Cand vor se se joaca, el sa stie ca nu ii face nimeni nimic. Iar daca vor sa il agaseze, sa ii lase in pace si sa plece de langa ei.

Momo tolereaza foarte bine strainii. E destul de suspicios, dar nu le face nimic odata ce s-a lamurit ca nimeni nu ii vrea raul. Daca strainii se apropie normal de el, fara miscari bruste, fara sa urle, sau sa il sperie, el ii ignora, trece printre picioarele lor, nu ii pasa de ei absolut deloc. Accepta, de asemenea, sa fie mangaiat de copii. Daca ei vin in goana spre el, fuge de ei in prima faza, apoi ii cheama la joaca, sa se fugareasca unii pe altii in cerc. De multe ori s-a jucat asta vara cu copiii pe iarba rondulului din fata scolii pe unde il plimbam in fiecare zi.

Asta vara Momo s-a jucat fericit cu nepoteii nostri Cosmin si Andrei, la Sinaia, dar si cu mai multi copii la plaja, in Bulgaria (unde am fost pentru ca acceptau catei in hotel, ne dadeau voie pe plaja cu catelul, iar in statiunea aleasai nu era aglomeratie).

Pisica la cumparaturi