joi, ianuarie 29, 2009

Imbratisarea leului Jupiter

Dupa ce v-am prezentat povestea leului Christian, acum am vazut un alt film despre iubirea pe care animalele salbatice o arata oamenilor: povestea leului Jupiter.

Locuitorii orasului columbian Cali sunt uluiti de dovezile de afectiune ale leului Jupiter fata de o femeie care l-a salvat in momentul cand era gata sa moara.

Ana Julia Torres, care conduce adapostul de animale "Villa Lorena", din Cali, a gasit la un circ, in urma cu 6 ani, un leu aflat intr-o stare critica. Mai mult mort decat viu, leusorul Jupiter era batut crunt, infometat, grav bolnav, abia putea sa isi mai duca zilele.

Ingrijitoarea l-a luat de la circul respectiv, l-a ingrijit ca pe un copil, l-a hranit si i-a redat viata, dupa care l-a pastrat in adapostul ei pentru animalele abuzate.

Leul Jupiter, de cate ori o vede pe salvatoarea sa, nu stie ce sa mai faca de bucurie: o imbratiseaza cu labele sale imense, o linge fericit pe fata, se gudura ca o pisicuta.



"Este uimitor sa vezi ca un animal care să fie atât de dulce si afectuos", a spus Torres, care sustine ca aceasta imbratisare a leului este cea mai sincera care o am simtit-o vreodata.

Adapostul "Villa Lorena" include aproape 800 de animale salvate de la moarte: pauni carora li s-a dat foc la aripi, flamingo fara un picior, maimute oarbe, elefanti mutilati.

Cele mai multe dintre animalele ingrijite de Torres traiesc in susti, desi unele, cum ar fi iguanele, sunt libere in adapost.

RELAXARE