miercuri, septembrie 23, 2009

Zoo Baneasa, live pe internet

Animalele din Gradina Zoologica Bucuresti vor putea fi urmarite in timp real pe internet, începând de joi, la adresa http://www.digitalzoo.kappa.ro/
Proiectul Digital Zoo este un concept educational inovativ care urmareste sa aduca stiinta mai aproape de public, prin intermediul internetului si a fost initiat de Gradina Zoologica Bucuresti si Animal Planet.

Digital Zoo se adreseaza in special copiilor si iubitorilor de animale, si introduce un nou concept educational care imbina doua aspecte esentiale: componenta educationala specifica oricarei vizite la Zoo si accesul facil la informatie şi entertainment de calitate, specific internetului.

Proiectul are si o componentă informationala consistentă, oferind date interesante precum povestea fiecărui animal sau caracteristicile speciei din care provine.

Gradina Zoologica Bucuresti a fost înfiintată in anul 1955 sub forma unui mic "colt zoologic". Zoo Bucuresti se intinde pe o suprafata de 5,85 de hectare si detine in jur de 150 de specii si subspecii, apartinand atat faunei exotice, cat si faunei locale.