miercuri, mai 27, 2009

CAINI USOR DE CRESCUT IN FAMILIILE CU COPII

Golden retriever-ul

Golden retrieverul este o alegere excelenta pentru familiile carora le plac activitatile in aer liber. Desi initial dezvoltat pentru a ajuta la vanarea pasarilor, goldenul s-a dovedit rapid a fi un membru loial si devotat al familiei sale.

Corgi galez de Pembroke

Cantarind in jur de 12 kg, corgi galez de Pembroke este un animalut de companie popular. Aceasta rasa scunda si indesata cu coada scurta are nevoie de miscare zilnica si-i place sa se zbenguie cu copiii. Se inteleg cel mai bine cu copiii mai mari (peste 6-7 ani) avand in vedere ca unele exemplare pot fi autoritare si posesive.

Westie (West Highland white terrier-ul)

Acest terrier mic si alb este jucaus si simpatic, dar are nevoie de ceva miscare pentru a fi pe deplin fericit. Westie este un bun caine de paza si un prieten credincios care are nevoie de unele manopere de cosmetizare pentru a-si pastra blanita lucioasa si neincalcita. Westie poate fi un companion extraordinar pentru copiii mai mari. Ei au tendinta de a nu fi prea toleranti cu maltratarile accidentale ale copiilor. Deseori se recomanda ca acestia sa nu fie crescuti alaturi de copii cu varste mai mici de 10 ani.

Setter-ul irlandez

Acest caine roscat frumos a fost initial dezvoltat pentru a ajuta la vanatoare, dar inca de la inceput el si-a demonstrat aptitudinile native de companion. Indragit de multi si intotdeauna dispus sa-si multumeasca stapanii, setterul irlandez este un membru al multor familii.

Schnauzer-ul

Schnauzerul este un animalut de companie minunat pentru familii. Dornic sa-si multumeasca stapanii si sa-si protejeze familia, aceasta rasa, de regula, are nevoie de cosmetizari periodice si de miscare zilnica. Aceasta rasa tanjeste dupa compania omului si este disponibila in trei varietati de marime: urias, standard si pitic.

Labrador retriever-ul

Labradorul este o alegere de succes pentru familiile active, mai ales pentru cele carora le plac sporturile nautice. Labradorul pare sa aiba o energie infinita pentru a tine pasul cu copiii, dar si instincte protective native. Desi initial dezvoltat pentru a ajuta la vanarea pasarilor, labradorul este, de asemenea, un membru devotat si loial al familiei.

Pudelul (caniche-ul)

Pudelul este un caine inteligent si prietenos care tanjeste dupa compania omului. Cel mai fericit cand i se permite sa alerge si sa se joace, canichul este bine cunoscut ca fiind o rasa care naparleste putin si poate fi regasit in trei dimensiuni diferite pentru a satisface toate gusturile.

Bichonul frise

Aceasta minge de blana alba este un caine sociabil. Credincios si ascultator, bichonul este o achizitie minunata in orice casa. Acest caine are nevoie de cosmetizari regulate pentru a-si pastra blanita in conditii optime si-i place sa investigheze si sa participe la orice.

Aeirdale terrier-ul

Un caine viguros, acest terrier isi ia sarcina de prieten si protector al familiei in serios. Intotdeauna dispus sa se alature distractiei, airedale terrierul ramane mereu vigilent pentru a sesiza din timp eventualele pericole.

Basset hound-ul

Cu ochii sai tristi si pleoapele cazute, probabil veti crede ca bassetul este un caine lenes. Dar, de indata ce copiii sunt prin preajma, acest caine se va infiltra imediat in mijlocul lor si va tine pasul cu toate caraghioslacurile lor.

Beagle-ul

Acest caine activ se incadreaza perfect in familiile dinamice. Avand nevoie doar de un loc bun in care sa doarma si de-o multime de jocuri pentru a se juca, aceasta rasa se poate alatura cu usurinta in orice familie.

Shih tzu

Initial crescut ca si animalut de companie pentru familiile regale, shih tzului ii place o viata de lux. Nu peste masura de mandru incat sa stea de-o parte si sa nu se mocirleasca cu copiii, acestui caine nu-i face nimic mai mare placere decat sa-si petreaca timpul alaturi de oameni, chiar daca acest lucru presupune sa accepte sa fie imbracat cu tot felul de hainute haioase pentru o petrecere.

Boxerul

Boxerul poate parea un pic intimidant, dar in realitate el este un caine chiar dragut si prietenos. Un protector nativ, boxerul prefera sa-si petreaca timpul cu oamenii decat cu alte canide. Desi acest caine o duce bine si intr-o familie linistita, el poate, de asemenea, sa traiasca si in familiile active si ocupate.

Cairn terrier-ul


In ciuda marimii lor reduse, acesti terrieri sunt robusti si compacti. Acest caine o duce bine in orice mediu de viata atata timp cat exista oameni in jurul sau. Avand in vedere ca face parte din familia terrierilor, Cairn terrierul are nevoie de miscare. O zbenguiala in parc sau reprizele de alergari alaturi de copiii din cartier sunt o modalitate potrivita pentru a face miscare.

Collie

Vesnic asociat cu „Lassie", collie este considerat de multe persoane ca fiind una dintre cele mai bune animalute de companie pentru familii. Inteligent, dar in acelasi timp si ingaduitor, collie se bucura de afectiunea familiilor din care face parte in intreaga lume.

Boston terrier-ul

Acest caine este un terrier de talie mica, negru cu alb caruia ii face placere sa te faca sa razi. Dupa perioade scurte de activitate, boston terrier-ului ii place sa se cuibareasca pe canapea in timp ce tu citesti o carte buna. Ascultator si loial, boston terrier-ul este un bun caine de paza si un animalut de companie loial familiei sale, mai ales pentru familiile care nu sunt foarte active.

Terra nova (Newfoundland-ul)

Acest gigant gentil poate saliva un pic prea mult pentru anumite persoane, dar a devenit un ursulet de plus urias, minunat si protector pentru multi copii norocosi. Datorita taliei sale, famiile cu copii foarte mici este mai bine sa astepte inca cativa ani inainte de a-si achizitiona unul, dar acele familii carora le place viata langa apa se pot relaxa cu un asemenea caine langa ei.
Pomeranian-ul

Aceasta minge de puf mititica arata la fel ca o vulpe de talie mica. Cantarind in jur de 2-2,5 kg, pomeranianul este o rasa adorabila care tanjeste dupa compania omului. Avand nevoie de un spatiu de viata restrans, pomeranianul este o alegere buna pentru o familie cu copii mai mari.

Pug-ul (mops-ul)

Deloc combativ, pugul este afectuos, dragalas si echilibrat din punct de vedere comportamental cu mult sarm si demnitate. Pugilor le place sa fie considerati o parte din familiile lor. Sunt companioni jucausi pentru copii si se vor cuibari fericiti in poala voastra pentru un pui de somn.

Whippet-ul

Whippetii sunt linistiti, blanzi si loiali. Acest caine are tendinta de a intampina strainii cu un pupic si adora copiii. De asemenea, acestora le place sa fugareasca tot felul de lucruri asa ca vor trebui tinuti intotdeauna in lesa sau intr-o curte securizata atunci cand se aventureaza in aer liber.