duminică, februarie 28, 2010

Zulu, o minune de catel

Mamica lui Zulu pe povesteste ca micutul a iesit in parc cu Demon, unde cei doi au blanosi au profitat la maxim de ultimele petice de zapada. Zulu si-a facut noi prieteni, a alergat fericit, s-a murdarit si in final a ajuns acasa extenuat dupa lunga si placuta plimbare. Acum, Zulu asteapta vremeabuna de acum incolo (cu asfalt uscat), sa poata iesi zilnic in parc.
Stim si noi: orice iesire afara inseamna murdarire maxima (pe burtica si picioruse). Momo se noroieste rau uneori si suntem nevoiti sa il spalam pe burta si pe picioare de fiecare data cand il bagam in casa (deci de 2-3 ori pe zi). Noi avem noroc ca in baia mica nu avem cada, ci o cabina de dus, asa ca e foarte usor sa il spalam cu dusul. Ii dam cu apa rece (fara altceva), apoi coboara pe prosop si il stergem bine-bine.
In privinta samponului cu spalare uscata, noi am incercat sa il evitam. Pentru ca Momo a avut cand era mic dermatita la gat, ne-am dat seama ca poate avea o sensibilitate la piele si am evitat produsele cu multe ingrediente chimice. Daca Zulu e ok si nu stiti sa fie sensibil, puteti folosi samponul uscat, dar cu moderatie. Nici samponul normal nu e recomandat sa fie folosit la caini decat maximum o data la o luna, sau chiar mai rar. Cel mai bine e sa fie spalat cu apa simpla, sters bine, periat foarte bine si... cam asta e. E adevarat, Zulu e alb si se vede murdaria imediat.
Cainii au un sebum, un ulei natural al firelor de par, iar samponul ii indeparteaza aceasta protectie naturala. O sa facem un post pe aceasta tema, cu ce am inteles si noi de pe site-urile internationale de chow chow, unde au scris cei mai buni crescatori.