luni, noiembrie 16, 2009

Suplimentele cu ulei de peste/ulei cu Omega 3

Suplimentele cu ulei de peste ofera acei acizi grasi cu Omega 3 esentiali in functionarea fiecarei celule din organism. Consumul zilnic de ulei de peste nu este foarte placut pentru toti cainii sau pisicile, unele animale refuzand complet sa manance pastilele de ulei de peste, dar acceptand uleiul turnat in mancare.

Exista insa si anumite retineri fata de uleiul de peste sau de somon.
1 – Orice supliment cu ulei de peste sau de somon, dar si mancarea de caini care contine peste trebuie sa aiba (pe site sau pe eticheta) specificat faptul ca nu contine antioxidantul ethoxyquin (extrem de nociv).
2 – De asemenea, relativ de curand, s-a descoperit faptul ca multi pesti de ocean sunt contaminati cu mercurul din ocean.

Suplimentele cu ulei de peste sunt o metoda convenabila si usoara de a profita de toate beneficiile acizilor grasi Omega 3. Tinand cont de retinerile fata de pestele oceanic, unele firme au inlocuit uleiul de peste cu uleiul din anumite plante, care contin acizii grasi Omega 3 si 6, dar care nu sunt nocive pentru organism.

In trecut, acizii grasi Omega 3 se gaseau in alimente in cantitati mai mari. Totusi, din cauza metodelor moderne de procesare a alimentelor, aceste substante aproape ca au disparut din alimentatie.

Omega 3 este esential pentru mentinerea unui creier sanatos si a unui sistem nervos sanatos. De asemenea, are o contributie importanta in sanatatea inimii si a incheieturilor, in plus sustine activitatea cerebrala, a nervilor, dar si vederea.

Suplimentele cu Omega 3

1. Previn dezvoltarea si inmultirea celulelor grase.
2. Reduc riscul bolilor cardiovasculare pentru ca scad nivelul de trigliceride in organism
3. Reduc presiunea sanguina.
4. Minimizeaza blocarea arterelor.
5. Stabilizeaza bataile inimii.
6. Sunt esentiale pentru buna functionare si dezvoltare a creierului.
7. Diminueaza rigidizarea articulatiilor
8. Reduce inflamatiile articulatiilor
9. Blocheaza depunerea grasimii
10. Risc mai mic de aparitie a cancerului.
11. Forteaza arderea rapida a nutrientilor, prevenind ingrasarea
12. Reduce poftele si depresia, procese strans legate de nivelul de serotonina din organism.
Update: evident, nimeni nu crede chiar tot ce se scrie despre un anumit produs sau altul. Dar am observat ca, in timp, calitatea blanitei, a pielii, imunitatea organismului se intareste cu astfel de stimulente si suplimente alimentare.
De-a lungul timpului, noi le-am dat Mayei si lui Momo diverse uleiuri: ulei de masline (am incercat si astfel, dar din acela extravirgin, nu din cel simplu, prelucrat termic), Vitaderm, Velcote, Diafarm Omega 3 si 6, Diafarm ulei de peste, Haarvital.
Mayucutei ii turnam 2 lingurite peste bobite, iar lui Momo ii dam uleiul cu iaurt sau sana.

Niciun comentariu: