Primul lucru pe care Momo il face cand ajungem in parc este sa isi caute prietenii. Acestia de obicei dorm ascunsi pe langa copaci sau printre toboganele pentru copii. Momo deja le stie locurile de somn, se duce la ei, ii trezeste si pleaca impreuna cu totii sa hoinareasca prin mini-parculet. Cand e prea cald, se trantesc toti in iarba si se rostogolesc. Se vede pe fata lor ca sunt asa de fericiti cand stau toti in iarba. Gasca lor e mare: sunt vreo 7 catei (4 in parc si 3 in gradina bisericii, dar vin si acestia la joaca). Pana in urma cu vreo doua saptamani in parc era si fetita cu alb, care insa a disparut intre timp, probabil lovita de vreo masina.
4 comentarii:
probabil ca sunt stresant si deja va enervez... dar cand ne adum si noi mai multi chow chow si sa iesim intr-un parculet?
O sa iti spun cam care e opinia lui Momo despre chow chow: el se bate imediat cu orice mascul din rasa asta. El sare primul la bataie. Dupa ce s-a batut cu Lucky atunci cand erau mici amandoi, Momo se enerveaza de cate ori vede un mascul de chow. Am mai incercat sa ne imprietenim cu baieti de chow si, pana la urma, dupa cateva minute a iesit cu muscaturi si rani. Deci ar insemna sa il tinem in lesa, langa noi si sa il fortam. Credem ca cel mai important e sa tinem legatura pentru a afla ce probleme si ce rezolvari ale lor au gasit altii, ce solutii au unii si ce propun altii. Oricum, daca vrei, ne putem vedea intr-un week-end, stabilim din timp. Poate sapatamana viitoare, sau cealalata. Noi nu mergem acum in concediu, deocamdata copilul e cam mic pentru plimbari lungi in masina...
Nu stiu ce sa zic... Adi se cearta doar cu 2 caini. si de altul ii este atat de frica incat pastreaza distante kilometrice de el. cel cu care se bate cel mai rau este un shar pei... eu as vrea ca adi sa cunoasca mai multi chow chow... eu nu ii permit sa se certe cu alti masculi... si pana acum am reusit sa il fac indiferent... da as vrea sa ne vedem... va las pe dvs. sa stabilitat data si locul... astept un e-mail :)
Momo sare la bataie ca sa-si obtina pozitia "alfa" in ceea ce ar putea reprezenta "haita" lui. Cainii ca el , in special masculii , trebuie intimidati ca sa se aleaga un sef.(Asta este in mintea lui) Cand omul intervine , scandalul nu se finalizeaza , nu se alege masculul lider , si cearta continua la fiecare intalnire.
De regula , intre masculi, certurile sunt spectaculoase, galagioase si impresionante. Daca ati avea nervii si taria sa-i ignorati totul se va termina repede , fara traumatisme grave,si s-ar forma o ierarhie care s-ar respecta foarte strict. Cand unul cedeaza ,cel care castiga se multumeste sa-l stie supus si nu-l musca . ( numai orgoliul stapanului sufera ) Daca se ranesc totusi , ranile sunt superficiale .
Sigur ca exista deviatiile comportamentale si la caini dar ele sunt rare si apar la cei traumatizati sau educati de om in spirit de lupta .
Cu adevarat periculoase sunt femelele care nu lupta niciodata demonstrativ . Daca se ajunge la batai intre femele e bine sa se intervina pentru a fi despartite . Femela nu ezita , nu greseste , atacul este totdeauna hotarat si in puncte esentiale , asa ca opozantul este ori ranit grav ori ucis. Chiar si in joaca , cand femela se plictiseste isi raneste partenerul.
Un mare cunoscator al comportamentului animalelor , in incercarea de a explica ferocitatea femelelor, a spus : " Toreadorii se lupta cu taurii , nu cu vacile cu pui."
Trimiteți un comentariu