miercuri, august 01, 2007

REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTAM




- Pisicii trebuie sa i se permita accesul la hrana, apa si litiera tot timpul, iar apa trebuie schimbata zilnic.

- Litiera pisicii trebuie cel putin o data pe zi curatata, altfel pisica va ezita sa isi fac nevoile intr-o litiera murdara.

- Perirea, in special in cazul persanelor sau a pisicilor cu parul lung, se face frecvent (chiar zilnic), in primul rand pentru a descurca blana si a impiedica formarea de "gheme" si "incalcituri", dar si pentru a elimina firele de par moarte, pe care pisica le poate inghiti in momentul in care isi face toaleta.

- Blana pisicii trebuie periata cu o frecventa mai mare in perioadele de naparlire, cand cantitatea de par mort este mai mare si, prin urmare, posibilitatea ca pisica sa inghita cantitati semnificative de par pe care sa le vomite ulterior este mai mare.

- Este bine sa punem la dispozitia pisicii un bol cu iarba speciala, numita iarba pisicii, mai ales in perioadele "critice" ale naparlirii (primavara si toamna), pentru ca iarba ajuta pisica sa elimine ghemele de par mai usor.

- Zilnic, pisicile persane trebuie curatate in zona ochilor, datorita faptului ca aceasta rasa de pisici are predispozitia de a lacrima si a face niste canale lacrimale, care ii pot afecta vederea. Curatarea zonei din jurul ochilor se face cu apa oxigenata, pe care o puteti cumpara din farmacii, si cu o fasa de tifon.