vineri, octombrie 10, 2008

Catmix pentru pisici

Se apropie iarna, asa ca ne-am gandit sa ii dam Mayei ceva suplimente pentru cresterea imunitatii. Ea mananca numai Royal Canin, care are deja vitamine si minerale. Noi i-am cumparat, insa, ieri si o cutie de Catmix, un amestec de 35 de ierburi si plante, creat special pentru sanatatea pisicilor.

Desi ea nu avea neaparata nevoie de asa ceva, l-am luat la insistentele lui mami, care dorea sa ii cumpere ceva special si pentru Maya, nu doar pentru Momo.

Teoretic, prospectul scrie ca acest produs, Catmix, actioneaza ca stimulator al cresterii, este detoxifiant, favorizeaza tranzitului intestinal, contribuie la mentinerea integritatii si refacerii epiteliilor si tesutului osos, mareste eficienta de absorbtie a hranei, reduce numarul imbolnavirilor prin fortifierea sistemului imunitar, optimizeaza functia metabolica, scurteaza perioada de naparlire, imbunatateste circulatia sangvina, creste rezistenta la efort.

Problema e ca Maya nici nu se apropie de iarba asta pisata. Ei ii trebuie aprope 4 grame pe zi, dizolvate in lapte, conserva etc. Pare putin, dar cand pui o jumatate de lingurita de pudra verde, puternic mirositoare intr-o jumatate de cescuta cu lapte, iti dai seama ca e prea mult. Maya a avut aceeasi parere: a mirosit laptele verzui si a plecat stramband din nas.

Se pare, insa, ca am gasit solutia: i-am presarat peste bobitele de mancare. S-a invartit in jurul bobitelor, ne-a mieunat intrigata, a plecat si a revenit la ele, sperand ca mirosul de ierburi o sa dispara – dar degeaba. Pana la urma a fost nevoita sa manance vreo 2-3 crontanele de Royal cu praf de iarba pe ele.

Daca, insa, o sa vedem ca nu ii place si nu ii place, ii dam iarba lui Momo si gata. El nu refuza nimic, daca i se da cu iaurt, pilaf, conserva, ciorbica, etc.

Velcote, supliment pentru piele si blana

Dupa cum am citit pe mai toate forumurile, cainilor si pisicilor cu blana lunga li se recomanda administrarea suplimentelor pentru par si piele mai tot timpul anului, de intretinere. Astfel, cand naparlesc sau la sfatul medicului, li se recomanda dozajul prescris pe respectivul produs, sau chiar o combinatie de vitamine. In rest, cand animanele nu sunt in perioada de schimbare a blanitei, li se poate administra o doza minima.

Noi preferam se le dam si Mayei, si lui Momo asemenea suplimente. Vitadermul ni se pare cel mai indicat pentru amandoi. Lui Momo, cand era mic i-am dat o cutie PetPhos Pelage, apoi, dupa o perioada, i-am dat vreo doua flacoane de Petnil. Am vrut sa incercam si K9 Skin and Coat Support, dar nu am mai gasit.

Am tot incercat atatea produse (si am ramas pana acum la Vitaderm) pentru ca in Romania nu se gasea Velcote, pe care noi l-am tot cautat. Velcote e un ulei recomandat cam de toata lumea care se pricepe la caini. Am vazut, insa, ca a ajuns si in Romania acest produs si deja am luat, ieri, o sticla de 500 de ml de Velcote. Nu e deloc ieftin, costa 135 RON, dar lui Momo trebuie sa ii ajunga peste 3 luni. Am facut calculul si iesim mai ieftin decat daca am fi luat orice alt supliment pentru blana si piele.

Teoretic, din ce spun cei care l-au folosit, Velcote mentine blana stralucitoare, reduce scarpinatul, combate caderea parului, micsoreaza perioada de naparlire, mentine o pigmentare maxima, previne problemele de piele etc. O sa vedem daca e chiar asa de miraculos si o sa va spunem…