miercuri, iulie 13, 2011

Despre vacanta cu cainele

Ne-au intrebat mai multi prieteni pe mail (acum si pe blog) unde am mers cu cainele, daca e ok sa iti iei cainele in concediu.Noi am fost cu cainele in Bulgaria, acum 2 ani, la Albena, unde mai toate hotelurile accepta caini (taxa suplimentara de vreo 2 euro pe zi). I-am facut cainelui si pasaport, dar nu l-a cerut nimeni la vama sau in bulgaria. In ultimii ani am fost in Mangalia, unde lumea e toleranta (si sunt catei pe plaja, inclusiv caini comunitari, dar noi nu il tineam pe plaja decat o ora dimineata, pana in 9).


Am mai fost in Sinaia, la o pensiune cu cainele. Daca va hotarati la un hotel anume sau pensiune, sunati inainte sa vedeti daca accepta si caini mici, care nu latra, nu rup mobila, nu rod, sunt cuminti si isi fac nevoile afara. Va sfatuim sa sunati, pentru la noi in tara astia de la hoteluri isi pot schimba criteriile de la un an la altul.


Noi am mers cu el, l-am aratat si au spus "da" sau "nu", deci la fata locului. Anul asta o sa incercam prin Neptun, Jupiter, o statiune cu plaja mai lata si lunga si copaci, verdeata. Si fara aglomeratie. E o plaja super intre Saturn si Mangalia, pustie aproape, lata, cu valuri mari, fara vanzatori ambulanti. Noi avem prieteni care au fost cu cainele in 2Mai si Vama Veche, tot la pensiune.

Dermatita rezolvata

Dupa ce a fost la canisa, Momo a facut o dermatita pe piept si pe gat. De fapt, asta e problema lui cam in fiecare vara, dar noi o remarcam rapid si o rezolvam destul de rapid. Pana vara viitoare, cand face din nou (si intre pernutele labutelor din fata se irita). Acum, insa, pe fond de stres, a facut o dermatita destul de urata, care s-a extins rapid timp de o saptamana cat l-am lasat la pensiune.

Incepuse sa ii miroasa pielea si blana si vedeam ca aproape nu faceam fata sa ii rezolvam problema. Asa ca l-am tuns la unul dintre cabinetele de langa bloc. Am dat 80 de lei. I-am luat un sampon cu clorhexidrina, un imunosuport de la K9 (desi chestiile astea lichide sunt cam fara rezultate si cam scumpe, dar... in fine) si crema Triderm de la farmacia umana. Reteta asta e garantata pentru Momo. Douxo e cam 50 de lei, parca, iar Triderm e vreo 15 lei. Si o sticla de otet de mere.

L-am spalat cu Douxo, i-am dat cu Triderm. A doua zi i-am turnat pe blana apa amestecata cu putin otet si l-am frectionat peste tot. Apoi iarasi crema peste pielea cu probleme. Acum i-a trecut. Aseara l-am spalat din nou cu Douxo si azi sau maine ii mai pe corp cu niste apa cu putin otet.

I-am si deparazitat intern si extern si pe Momo si pe Maya, iar azi cred ca ii ducem la vaccinul anual.

Probabil o sa mai plecam cate un week-end la mare, insa de acum il luam si pe Momo, pentru ca o sa plecam in Romania, unde poate sta linistit dimineata si seara, pe o plaja fara multa lume. Avem cearsaful lui si umbrela. Oricum, o sa il scoatem dimineata pana in 7 (pana vine lumea la plaja) si seara dupa 6-7, cand plaja e fara oameni.