miercuri, ianuarie 14, 2009

Mancare de catel: Lupovet

I-am luat lu Momo niste mancare foarte buna, care de-abia a ajuns in Romania: Lupovet. Ca sa va spunem sincer, am cam incercat in timp mai toate marcile de mancare de pe piata. Unele nu ii placeau deloc chiar din momentul in care le mirosea prima data: pufaia si se indeparta de bobitele pe care le dadeam ulterior cateilor de la bloc.

Am descoperit asta primavara Acana, o mancare cotata foarte bine, care intre timp a ajuns peste tot in tara. Lui Momo nu i-a placut prea mult chiar de la inceput, dar intre timp cred ca i-a ajuns si nu ii mai place absolut deloc. Chiar am mai rams cu vreo 2 kilograme de Acana Pacifica, pe care Momo nu o agreeaza deloc, pentru ca intre timp i-am luat un sac de Royal Canin, pe care il prefera, fara prea mare entuziasm, insa. Dar am descoperit intre timp o mancare foarte buna, din Germania: Lupovet (si Luposan).

Nu am luat direct un sac de Lupovet, pentru ca am fost foarte sceptici ca Momo o va manca. Este o mancare facuta prin presare cu apa rece, fara coloranti, gluten sau soia. Contine carne de rata, carne de hering, galbenus, cereale integrale, spirulina, yucca, vitamine. Tocmai pentru ca am vazut ca este o hrana naturala, nu am vrut sa luam un sac, pentru ca ne imaginam ca Momo nu o va manca.

De obicei, mancarea facuta de marii producatori este foarte palatabila (le place cainilor) pentru ca este "sprayata", este pulverizata cu ficat hidrolizat si diverse grasimi animale, pentru a-i atrage sa o manance. Lupovetul, insa, nu contine asa ceva, iar noi ne asteptam sa nu ii placa. Am comandat mostre de mancare, pe care petshopul le trimite gratuit.

Am ramas surprinsi: mancarica nu este in forma de bobite, ci de batonase. Nu are nici mirosul acela extrem de pregnant, pe care il emana unele bobite din pet shopuri. Si, culmea, lui Momo chiar ii place. Daca o sa vedem ca nu face nazuri si nu incepe sa o refuze, o sa ii cumparam un sac de Lupovet Sporty, cam peste o luna, cand terminam provizia de Royal Canin.

Un sac de Lupovet Sporty costa 235 de RON, iar unul de Royal Canin Maxi Adult 213 RON. Dar diferenta de calitate cred ca merita.

De la aceeasi firma cu produse nemtesti am luat un snacks caruia lui Momo ii place la nebunie: Plaman de vita uscat. Si acesta este un produs natural, pentru ca este exact ceea ce se prezinta, fara aditivi, fara nimic in plus. Cand il miroase, Momo incepe sa grohaie ca un porcusor de placere, iar cand ii dam, se intinde fericit pe jos, cu bucatica intre labute.

Am mai luat si conserve, tot nemtesti: Dibo si LandFlaisch, foarte bune si complet naturale. Costa 90 de mii conserva de 800 de grame. Am desfacut deocamdata doar Dibo. Mai avea putin si se baga in conserva, cand a mirosit-o.