luni, noiembrie 09, 2009

Si animalele racesc

Odată cu răcirea vremii, animalele de companie devin şi ele mai sensibile. Iar dacă pisicuţele sunt, de obicei, ţinute în casă, câinii au nevoie de plimbările zilnice şi se pot îmbolnăvi mai uşor. În acest caz, există câteva simptome care îţi spun că patrupedul tău are nevoie de o vizită urgentă la veterinar.

Când mercurul din termometre scade, este timpul ca şi plimbările să devină mai scurte. Atunci când nu mai poţi îndura frigul de afară şi vrei să intri în casă, cel mai probabil şi cuţu îşi doreşte acelaşi lucru. Unde mai pui că din cauza temperaturii scăzute pernuţele i se pot crăpa şi usca! Primul semn că patrupedul tău a fost afectat de frig este tusea.

Tusea şi strănutul, semne de boală

Aceste doua simptime pot indica o boală a aparatului respirator şi trebuie luate măsuri imediat. E bine să-i verifici cât mai des şi năsucul. Acesta trebuie să fie umed şi curat, iar prezenţa unei secreţii abundente mucoase sau purulente arată o afecţiune a aparatului respirator.

Mai mult, câinii bătrâni au nevoie de îngrijiri speciale în sezonul rece. Dacă vezi că animalul a devenit stângaci sau evită să se mişte, înseamnă că frigul i-a afectat încheieturile şi are nevoie urgent de un tratament.

Nici pisicuţele nu scapă de neplăceri


Aparent, pisicuţele nu au de ce să îşi facă griji când vine iarna, pentru că nu au nevoie de plimbări zilnice. În loc să iasă în frig, mai bine torc pe canapea.

Cu toate acestea, chiar şi o escapadă scurtă a felinei pe balcon sau în curte îţi poate da bătăi de cap. Atentie si la curent! Daca o pisica sta in curent poate raci imediat.

Aşa că dacă pisica începe să strănute şi să tuşească sau dacă observi o secreţie nazală, înseamnă că animăluţul a dat de bucluc.

Numai o vizită la veterinar o mai poate scăpa de neplăceri.