duminică, aprilie 19, 2009

Pateutz pentru Mayuca

De ziua ei, Maya - care este o pisicuta foarte mofturoasa si nu vrea sa manance decat bobite Royal Canin - a primit un ditamai pateul de pui. Evident, nu a mancat decat foarte putin, o bucatica mica, dupa care s-a dus direct la chiuveta, unde a asteptat sa ii deschidem apa rece, ca sa bea.

Obiceiul de a bea apa din chiuveta l-a luat de la pisicuta persana Mini, cand Maya a fost doua saptamani in vizita la Braila, acum doi ani. Desi in casa se evitau una pe alta, se observau indeaproape si se luau una dupa alta. Maya, care folosea numai recipientul ei special si evita chiuvetele, a vazut ca Mini bea apa de la robinet, a imitat-o si a descoperit incantata ce bine e sa bei apa proaspata si rece.

A fost asa de entuziasmata de descoperirea asta incat am prins-o odata chiar si pe vasul de toaleta: statea cu picioarele din spate pe colac, cu cele din fata inauntru si bea fericita din apa care curgea din bazin in toaleta. Evident ca am gonit-o, i-am spus "psssst" de cateva ori si de atunci a renuntat la a bea apa din veceu.

Dar de la chiuveta e placerea ei sa bea, asa ca face asta tot timpul, de cate ori vede ca deschidem apa de la chiuveta se infiinteaza si ea. Tati o mai goneste, dar mami ii da voie sa intre in chiuveta, ba chiar uneori ii face loc. Dimineata, cand vede ca ne trezim, fuge inaintea noastra in baie, se urca pe chiuveta si asteapta sa bea apa. Mami, care este mai toleranta, nici nu se mai poate spala pe dinti, asa ca asteapta sa termine pisica de baut apa...