luni, aprilie 06, 2009

Cum a fost pierdut Momo si s-a intors singur!

De multe ori citeam povesti pe internet despre caini care s-au pierdut mai aproape sau mai departe de casa si s-au intors singuri. Ei, bine, am aflat pe pielea noastra ca acestea nu sunt fabulatii, ci chiar relatari despre cazuri reale. Mai precis, asta a facut si Momo: a fost pierdut, dar s-a intors singur.

Va povestim acum, pentru ca de-abia acum am aflat, dar intamplarea este din toamna anului trecut. Eram la Braila si am plecat la Faurei, intr-o vizita. Pe Momo l-am lasat la Braila, sa doarma. Mama (mama lui tati), insa, l-a scos afara, pentru o plimbare de pranz, alaturi de prietenul labrador Loto. Cei doi catei ajunsesera departe de blocul in care locuim, deja se apropiau de linia de cale ferata, prin parculetele dintre blocuri.

Un barbat s-a oprit sa intrebe cum il cheama pe Momo. Initial, Momo a crezut ca omul respectiv e tati lui. S-a apropiat de respectiva persoana, crezand ca e tati. Omul a dat chiar sa il mangaie pe Momo. Dar catelul probabil ca a fost realmente socat cand a constatat ca nu era tati, ci un strain, care chiar incerca sa puna mana pe el.

Speriat, s-a smucit in lesa si a luat-o la goana, printre blocuri. Mama l-a strigat, dar cu cat il striga, cu atat alerga mai tare. Nu putea sa fuga dupa el, pentru ca il avea si pe Loto in lesa, si oricum nu avea nicio sansa sa puna mana pe el. S-a lasat pagubasa, dupa ce cainele a disparut printre blocuri.

Mama s-a gandit ca poate il vede cineva si gaseste ascuns pe undeva. Dar, daca sunt pierduti, cainii nu se ascund, ci alearga ore in sir, unde vad cu ochii, haotic, fara sa stie unde sunt. A mers spre casa, sa il lase pe Loto si sa inceapa cautarile lui Momo prin cartier, sa intrebe din om in om daca l-a vazut.

A ajuns la bloc, a intrat in scara, a urcat la etajul unu, iar in fata apartamentului, lipit de usa, era Momo in fund, asteptand sa vina cineva sa il bage in casa. Usurata, mama a deschis usa, iar el a s-a dus glont direct in dormitorul unde dormisem noi.

Mama a venit dupa el, sa ii scoata lesa. A marait nervos la ea si nu a lasat-o sa ii scoata lesa. Momo a ramas in dormitor pana cand am venit noi.

Drumul pe care a ajuns acasa Momo nu ii era familiar. Mama se dusese cu el si cu Loto destul de departe, printre blocuri, iar el nu stiu daca mai fusese pe acolo, sau daca ajunsese, probabil ca nu fusese mai mult de doua, poate trei ori, iar asta in tot anul.