marți, ianuarie 19, 2010

Mancare pentru caini

Momo s-a cam plictisit de mancarea Markus Muhle. Am si citit, de fapt, ca din cand in cand, cainii vor sa isi mai schimbe meniul, simt nevoia sa manance si altceva. Ajunese sa manance foarte putin si oricum manca numai daca ii amestecam bobitele cu multe bucatele de pui, conserva pentru caini, gaturi de pui, etc. Si, de fapt, intai manca bucatelele de pui sau carnita din conserva de pe boabe, lingea crontanelele si manca doar cateva.

Am cumparat mai multe feluri de mancare: Royal, Hills, Guabi, Bosch, Biomill. Normal, dupa cum stiam, nu i-a placut nimic. Le accepta, dar nu ii plac. Asa ca nu il fortam, ii dam doar cat accepta el, dar in plus mananca si pilaf.

Momo mananca de doua ori pe zi: dimineata si seara. Dimineata mananca intotdeauna mai putin, iar seara e masa principala. Am decis sa ii dam dimineata bobitele, fiind un fel de breakfast nu foarte delicios pe care el il mananca mai mult din obisnuita, decat de foame.

Seara e momentul preferat: pilaf! In ultimele doua saptamani, mami i-a facut orez cu legume si gaturi de pui, pe care Momo il devoreaza rapid. Incalzim cate o portie sanatoasa de orez cu gaturi, rupem gaturile in bucatele mai mici, punem apa si iese un fel de ciorba mai groasa de orez, legume pisate si gaturi de pui. La final turnam si cateva linguri de ulei pentru piele si blana si voila: mancarea de seara.

Dupa ce mananca, la vreun sfert de ora, Momo vine si isi cere 'desertul': urechi uscate de miel sau oase de gelatina pentru caini. Dupa ce isi mananca 'desertul', ne cheama la joaca sa se harjoneasca vreo 3-4 minute prin casa cu tati, apoi se culca fericit.

Am decis sa ii schimbam si uleiul pentru blana. De la Haarvital vom trece la Fish4dogs. Am comandat 2 sticle, sa vedem daca sunt mai bune decat Haarvital.

Noi oricum, turnam ulei si peste bobitele Mayei, care mananca numai Royal Canin. In fiecare dimineata, cand vede ca ne-am trezit, Maya sare pe frigider sau langa chiuveta din bucatarie si tipa ca din gura de sarpe: vrea lapte. Are castronelul ei mic, special pentru lapte. Dupa ce bea lapticul, se retrage fericita. Eventual vine mai tarziu sa mai bea niste apa de la chiuveta din bucatarie.