vineri, februarie 12, 2010

Efazan

Momo incepe, incet-incet, sa naparleasca. E suportabil, nu se iau smocuri de par si nici nu lasa par pe jos.
La Momo naparlirea incepe treptat la picioarele din spate. Peria se umple de puf moale cand il pieptenam. Speram sa tinem sub control naparlirea, sa nu lase prea mult par, daca ii dam diverse suplimente specifice la hrana.

Ne asteptam de ceva timp sa inceapa naparlirea, cainii trecand prin procesul asta cam de doua ori pe an: primavara si toamna.
Acum el incepe treptat sa scape de subpar (puful care ii tine lui de cald), astfel incat atunci cand vine caldura torida de vara, cainele sa aiba doar firele lungi de par si sa ii fie racoare la piele.

Incercam sa vedem daca Momo poate sa aiba o naparlire mai lenta, sa nu lase brusc par mult prin casa. Asa ca ii dam ulei de somon in pilaful de seara si, in plus, de astazi i-am cumparat Efazan.
In principiu, acest supliment pe care noi il consideram foarte bun contine multe tipuri de uleiuri (vegetale rafinate, de peste, omega 3 si omega 6) si zinc.
Efazanul
este un aditiv alimentar pentru caini care contine uleiuri vegetale, ulei de peste bogat in acizi grasi esentiali care imbunatatesc calitatea blanii si ii cofera un aspect stralucitor.
Contine zinc in forma chelatata, care permite o buna utilizare a acizilor grasi esentiali.
Administrarea regulata de EFAZAN se adreseaza animalelor care au o piele sau o blana de prosta calitate (in varsta, pielea uscata, scuamoasa, urat mirositoare) si animalelor cu cerinte crescute (care alapteaza, gestante, animale de expozitie).

Administre si dozare:

Capsulele de EFAZAN sunt palatabile si sunt acceptate usor de caini, deci se pot administra ca atare sau amestecate in hrana.
caini - 1 sau 2 capsule / zi / 10 kg, timp de cel putin 1 luna.

Noi am mai scris despre naparlire in mai multe randuri, cum ar fi aici. Primavara asta vom reveni asupra subiectului.