marți, aprilie 21, 2009

Momo va fi operat

Momo are entropion. Stiam de ceva timp asta, dar pana acum nu era foarte deranjant pentru el.

Cam pana la un an era putin umed la ochi, adica avea o lacrimare usoara, suportabila.

Am fost prin toamna la vreo trei medici, inclusiv specializati in oftalmologie de la Facultatea de Medicina Veterinara, si toti ne-au spus ca e un usor entropion, care pentru moment nu trebuia tratat.

Doctorita de la facultate ne-a spus sa revenim in primavara.

Din toamna - iarna, insa, ochisorul drept ii lacrimeaza foarte mult si il stergem de multe ori pe zi cu servetele sau discuri demachiante. Asteptam de cateva saptamani sa ne gasim o dimineata libera ca sa il ducem la un nou control la Facultate, la medicul veterinar oftalmolog. Aseara am sunat-o pe doamna doctor, iar azi-dimineata ne-am dus la ea.

De cum l-a vazut, ne-a spus ca entropionul trebuie sa fie operat. La ochisorul drept, pleoapa de jos se intorcea putin spre interior, spre ochi, in jos. Ne-a spus ca si ochisorul stang are un mic entropion, care si el cam trebuie corectat chirurgical.

Teoretic, operatia de entropion este una estetica, dar, oricum, o operatie ramane o operatie: cu anestezie, dureri, fire (care trebuie scoase dupa vreo 10 zile) si disconfort aferent.

Momo va fi operat fie vinerea asta, fie vinerea viitoare, ca sa fie mami langa el vineri, sambata si duminica: daca il doare si daca plange, sa il mangaie mami si sa ii mai treaca durerea. O sa fie si tati, sa aiba grija de catelusul mic operat.

Dupa operatie, Momo o sa poarte un fel de guler mare de plastic, care sa il impiedice sa se scarpine, daca il mananca sau daca il doare, timp de 10 zile.