marți, octombrie 05, 2010

In noua locatie - 1

Nu am avut timp sa scriem, am fost ocupati cu mutarea. In noul parc sunt foarte multi caini vagabonzi, unii dintre ei agresivi cu cateii pe care nu ii cunosc. Momo pare ca s-a adaptat, s-a imprietenit cu doi dintre ei, cei mai cuminti si mai sociabili. Cu restul, cei maturi, nici vorba de prietenie. Si nici nu credem ca se vor imprieteni vreodata, pentru ca si Momo e matur, in curand face trei ani, si vrea si el, ca si ceilalti, sa se impuna. Insa il plimbam prin parculet, incercand sa il ferim de cainii comunitari.
In tarcul de caini am intrat o singura data, pentru ca este un singur astfel de spatiu si inauntru sunt tot timpul o multime de caini, nu foarte prietenosi. Aici este si un chow chow, Max. Noi il plimbam pe Momo prin parc si s-au vazut prin gard. Max a inceput sa il latre pe Momo, iar al nostru maraia si el, enervat. In tarc sunt rottweileri, husky, bull-terieri, ciobanesti germani, toate rasele de caini cu care Momo s-ar bate pe loc. Asa ca noi ne plimbam pe afara, iar ei stau in tarc: probabil se cunosc de mici si nu sunt agresivi unii cu altii. Spatiul peMaya s-a adaptat imediat, pentru ca a venit la apartament odata cu noi si cu Momo. A identificat rapid litiera si recipientele de mancare si apa, iar acum sta numai pe pervaze, a devenit din nou stapana casei.

Perusii deocamdata nu i-am scos din cusca. Insa probabil ca le vom da drumul prin casa de saptamana viitoare, dupa ce se vor obisnui cu noua locatie.