marți, august 09, 2011

Taste of the wild, noua mancare a lui Momo

Am citit ca pisicile nu prea vor sa isi schimbe mancarea care le place, dar cainii se plictisesc la un moment dat de aceeasi hrana. Asa si pare a fi. Maya mananca numai Royal Canin (orice fel, dar acum, pentru ca am sterilizat-o, ii dam in special mancare speciala pentru pisici castrate), iar daca ii dam altceva, miauna, protesteaza, se invarte in jurul bobitelor si asteapta sa ii dam din nou Royalul ei. Ea mai vrea din cand in cand bucatele de piept de pui la gratar sau fiert si eventual niste crema de vanilie. Cainele, in schimb, vrea de toate, se vede ca isi doreste sa completeze mancarea bobite cu alte chestii, care au alt gust si alta consistenta. De altfel, ii si diversificam periodic mancarea comerciala.



Dupa vreo un an si jumatate de Artemis, ne-am gandit sa ii mai schimbam mancarea cainelui. Acum am gasit Taste of the wild. Noi i-am luat Taste of the wild high prairie, bazata in special pe carne de vanat, miel si pui. Are 32% proteina, dar pare o mancare ok. E cotata cu 6 stele, fiind o hrana fara cereale, care are indeajuns de multa carne. Si Taste of the wild wetlands pare ok, si ea de 6 stele (fara cereale, fara porumb, sfecla, dar cu carne suficienta). Poate o sa ii luam si Taste of the wild pacific stream, sa vedem cum se comporta


Lui Momo ii mai scapam care o bucata de os moale de la pieptul de pui, sau ce ne ramane noua sau copilului de la masa: ciorba, mancaruri diverse cu pui, etc. Cainele vrea sa manance inclusiv fructe: ii place marul (ar manca oricat), i-am mai dat prune (evident, fara sambure). Cainelui ii mai place iaurtul si branza proaspata - nu prea i-am mai dat in ultima vreme, dar o sa incepem sa ii mai completam masa cu niste iaurt mai ieftin si fara prea multa grasime.