joi, iunie 19, 2008

Delicii pe caldura: cuburi de gheata

CUM ERA SA IL PIERDEM PE MO-MO!

Dragii nostri prieteni,

Haideti sa va povestesc cum eram pe punctul de a ramane fara Mo-Mo aseara. Am trecut printr-o experienta traumatizanta, si vreau sa va impartasesc acest lucru, ca sa fiti atenti pe viitor.

L-am dus pe Mo-Mo ieri seara in Parcul Izvor, unde s-a instalat si o trupa de circ. Ne-am plimbat, Mo-Mo s-a jucat cu mai multi caini, si eram pe punctul de a ajunge la capatul parcului, cand, brusc, fara sa fim anuntati sau sa stim ceva, din tot parcul au inceput sa se ridice focuri de articifii, cu un zgomot asurzitor.

Tot parcul era ca o scena de cosmar: zgomot asurzitor, scantei, fum..ce mai, o nebunie. Noi pe Mo-Mo il tinem fara lesa in parc, pentru ca nu fuge, este foarte cuminte. In prima secunda in care au inceput focurile de artificii, a luat-o la goana, nu va puteti inchipui ce viteza avea....a iesit din parc, a traversat in fuga strada, unde treceau masini ( din fericire nu l-a lovit niciuna), si a disparut.

Nu il puteam vedea, atat de repede alerga. De la Izvor, a pornit spre Unirii. Noi dupa el. Ma rugam sa nu traverseze si strada cu Dambovita, pentru ca la cat de speriat era, sarea in apa...pentru ca mai erau oameni pe trotuar, ne aratau in ce directie a luat-o. A ajuns la Piata Natiunile Unite, in cateva minute...atunci, in disperare, a intrat intr-un gang dintre blocuri. Cand am ajuns noi tocmai isi dadea seama ca nu mai are unde sa fuga si se intorcea sa iasa dintre blocuri. tot in fuga mare! Am sarit pur si simplu pe el. Nu mai auzea nimic, era ingrozit de frica. A respirat greu toata noaptea si dimineata nu era in apele lui cand l-am scos la plimbare in jurul blocului.
Nu va puteti imagina prin ce am trecut. de la panica, la disperare ca nu il mai prindem, la ura fata de nenorocitii care si-au putut imagina ca intr-un parc plin de caini si copii mici, poti sa dai cu artificii, asa, ca iti place tie, fara sa anunti pe nimeni. Culmea e ca, cu cateva minute inainte sa inceapa nebunia, cativa adolescenti statea pe cutiile acelea de la artificii, puse prin tot parcul, asa, fara un rost. Va dati seama ca putea muri cineva....
Acum m-am mai linistit, dar sunt atat de pornita si as vrea sa strag pe cineva de gat pentru ce se intampla in orasul asta, si asa nenorocit...Acum, Mo-Mo va sta o perioada numai in lesa, desi nu ii place foarte mult.

V-am povestit ca sa aveti grija mai ales in week-end, daca iestiti in parc, pentru ca in Bucureti sunt tot felul de restaurante unde se organizeaza nunti si incep sa dea cu artificii cand te astepti mai putin. Iar sa ii inveti pe caini sa se obisnuiasca cu zgomotul asta, eu nu cred ca se poate. Cel putin daca sunt atat de aproape cum au fost in Izvor, bietul caine chiar nu are cum sa se calmeze si sa stea pe loc. Asa ca, aveti grija.

PS: Ma si vedeam noaptea cu lanterna prin Bucuresti, cautandu-l pe Mo-Mo pe strazi.