marți, iunie 30, 2009

KEFIRUL - PREFERATUL LUI MOMO

KEFIRUL este preferatul lui Momo. Dintre toate lactatele pe care i le-am dat de-a lungul timpului, nici iaurtul, nici laptele batut nu le mananca cu atata pofta ca si kefirul.

Noi il folosim dimineata, nu in cantitate foarte mare, unde il amestecam cu pastilutele pe care trebuie sa le ia, fie K9 sau suplimente praf pentru blanita si piele.

Si il recomandam tuturor, pentru ca este un aliment foarte bun pentru sanatatea animalutzelor noastre.

Kefirul mai poate fi folosit si cu un galbenus de ou crud, cainilor le face foarte bine, dar combinatia asta trebuie data numai o data pe saptamana.

Probabil ca lui Momo ii place foarte mult pentru ca nu are nici consistenta iaurtului, prea densa, si nici nu este foarte acru, ca laptele batut.
Despre kefir si beneficiile lui
Cuvantul „kefir” se spune ca isi are originea din cuvantul „keif” care inseamna „stare de bine”. Chefirul este un fel de iaurt, dar cu o varietate mai mare de culturi si beneficii semnificative pentru sanatate. Spre deosebire de iaurt, care in mod normal contine doua sau trei bacterii, chefirul adevarat contine un nivel ridicat de diferite microorganisme, fiecare cu propria sa contributie unica. Acesta este ce deosebeste chefirul de alte culturi produse din lapte.

Chefirul este facut prin fermentarea boabelor de „kefir”, care seamana cu conopida. Boabele sunt compuse din cazeina si colonii de microorganisme care cresc impreuna simbiotic. Chefirul se poate produce numai din boabe deja existente.

Cultura de chefir contine un extract unic de colostru. Toate mamiferele produc colostru, adeseori numit „primul lapte” sau „colastra”. Studiile au aratat ca forme concentrate de colostru sunt capabile sa blocheze efectul daunator al agentilor patogeni si ajuta la intretinerea tractului intestinal.
Colostrul contine de asemenea alti factori imunitari nespecifici incluzand lactoferrin si lactoperoxidas (o enzima care se gaseste in lapte), care controleaza agentii patogeni si bacteriile daunatoare.
Acest component imunitar natural poate recunoaste si rezista multiplelor tipuri de bacterii comune, ca E. Colli, stafilococi, streptococi, klebsiella, enterococi, pseudomonas, clostridium difficile, si cryptosporidium.