luni, noiembrie 16, 2009

10 incidente cu animale

Va prezentam 10 din cele mai interesante sau ciudate incidente în care au fost implicate diverse animale:

10. Motanul care a apărut la ştiri
Pisoiul Tango a dispărut din casa stăpânilor în urmă cu ceva vreme, iar când aceştia credeau că nu mai au nici o şansă să îl găsească, motanul a apărut brusc într-o emisiune televizată în direct, de sub biroul prezentatorului. Chiar dacă stăpânii nu l-au văzut, câţiva prieteni i-au sunat şi i-au anunţat că a fost găsit motanul rătăcit de câteva săptămâni bune

9.Urangutanul electrician
Urangutanul Katra de la o grădină zoologică din Australia a făcut în aşa fel încât a umblat la câteva fire electrice din cuşca sa şi, cumva, a reuşit să producă un scurtcircuit care a eliberat-o din perimetrul în care era închisă. Cu toate astea, urangutanul a ieşit, s-a plimbat vreo 30 de minute prin împrejurimi şi s-a întors în cuşcă, de parcă ar fi ştiut că nu are voie să iasă “la plimbare”.

8.Purceluşul căruia îi plac diamantele
Un purceluş din Anglia a reuşit să-i “fure” unei mirese diamantul de 1500 de lire sterline de pe inel, după ce femeia proaspăt căsătorită l-a mângâiat în jurul gurii. Deşi porcii din rasa lui nu muşcă, acesta a reuşit să înghită piatra, pe care stăpânul a trebuit să o recupereze, evident, din materiile fecale ale acestuia. Iată, deci, un porc cu o slăbiciune pentru diamante.

7. Sconcsul buclucaş
Un sconcs a reuşit să rămână blocat cu capul într-un borcan cu unt de arahide şi a petrecut acolo ceva timp, până când a fost eliberat de un trecător. Şi cum sconcşii spray-ează celebrul “parfum” atunci când se simt ameninţaţi, salvatorul a trebuit să-l sedeze ca să-l poată elibera. Nu de alta, dar la prima încercare sconcsul a ţinut neapărat ca salvatorul lui să poarte pe piele substanţa lui “frumos” mirositoare.

6. Răzbunarea şoarecilor
Un adăpost de animale din Canada a luat foc, după ce câţiva şoareci au ros cablurile de la sistemul electric. Pagubele s-au ridicat la 250 000 de dolari şi 100 de pisici care urmau să fie date spre adopţie au murit. Aşadar, am putea numi-o “Răzbunarea Şoarecilor”.

5. Motanul supravieţuitor
Motanul american Socks a reuşit incredibila performanţă de a supravieţui 34 de zile într-un container metalic, prin simplul fapt că şi-a găsit sursa de hrană în… pereţi. Motanul a reuşit să rămână în viaţă lingând condensul de pe pereţii de metal ai containerului, iar stăpânii l-au găsit viu şi nevătămat după o lună de zile. Eh, asta da lecţie de “tehnici esenţiale de supravieţuire".

4. Păsările fumătoare
Un patron de magazin din Statele Unite s-a trezit cu proprietatea arsă din temelii, după ce un incendiu s-a produs subit, cauzând pagube în valoare de peste 200 000 de dolari. În urma anchetei, compania de asigurări i-a transmis omului că a găsit peste 35 de ţigări care făceau parte dintr-un cuib de păsări, iar acel lucru a cauzat, cel mai probabil, deflagraţia. Din cauza temperaturilor ridicate ţigările au luat foc, iar magazinul a ajuns să fie distrus. Eh, unde aţi mai întâlnit voi păsări care să fumeze?

3. A gustat o săgeată
Căţeluşa Betty a regretat faptul că a fost atât de curioasă să înghită o săgeată de jucărie de vreo 30 de centimetri, care i-a dat extrem de multe bătăi de cap. Din fericire, animalul a reuşit să fie salvat de veterinari, însă aceştia s-au chinuit destul de mult. Nu lăsaţi jucăriile la îndemâna căţeilor!

2. Chihuahua “furat” de vânt
Un căţel chihuahua a fost zburat de un vânt extrem de puternic din braţele propriului stăpân şi a fost purtat la peste 1 milă distanţă. Din fericire, stăpânii au reuşit să-l găsească viu şi nevătămat. Extrem de speriat, ce-i drept, dar în viaţă!

1. Capra acrobată
O capră sălbatică din Norvegia a fost găsită, într-un mod bizar, atârnată de un cablu electric, la peste 8 metri distanţă, deasupra unei case. Oamenii au presupus că aceasta s-a agăţat undeva pe deal, nu s-a mai putut da jos şi a atârnat până în cartierul în care a fost găsită. Aşadar, norvegienii au avut parte de un spectacol pe cinste din partea “caprei acrobate”!

Ca să vedeţi şi voi în câte incidente pot fi implicate animalele...

Suplimentele cu ulei de peste/ulei cu Omega 3

Suplimentele cu ulei de peste ofera acei acizi grasi cu Omega 3 esentiali in functionarea fiecarei celule din organism. Consumul zilnic de ulei de peste nu este foarte placut pentru toti cainii sau pisicile, unele animale refuzand complet sa manance pastilele de ulei de peste, dar acceptand uleiul turnat in mancare.

Exista insa si anumite retineri fata de uleiul de peste sau de somon.
1 – Orice supliment cu ulei de peste sau de somon, dar si mancarea de caini care contine peste trebuie sa aiba (pe site sau pe eticheta) specificat faptul ca nu contine antioxidantul ethoxyquin (extrem de nociv).
2 – De asemenea, relativ de curand, s-a descoperit faptul ca multi pesti de ocean sunt contaminati cu mercurul din ocean.

Suplimentele cu ulei de peste sunt o metoda convenabila si usoara de a profita de toate beneficiile acizilor grasi Omega 3. Tinand cont de retinerile fata de pestele oceanic, unele firme au inlocuit uleiul de peste cu uleiul din anumite plante, care contin acizii grasi Omega 3 si 6, dar care nu sunt nocive pentru organism.

In trecut, acizii grasi Omega 3 se gaseau in alimente in cantitati mai mari. Totusi, din cauza metodelor moderne de procesare a alimentelor, aceste substante aproape ca au disparut din alimentatie.

Omega 3 este esential pentru mentinerea unui creier sanatos si a unui sistem nervos sanatos. De asemenea, are o contributie importanta in sanatatea inimii si a incheieturilor, in plus sustine activitatea cerebrala, a nervilor, dar si vederea.

Suplimentele cu Omega 3

1. Previn dezvoltarea si inmultirea celulelor grase.
2. Reduc riscul bolilor cardiovasculare pentru ca scad nivelul de trigliceride in organism
3. Reduc presiunea sanguina.
4. Minimizeaza blocarea arterelor.
5. Stabilizeaza bataile inimii.
6. Sunt esentiale pentru buna functionare si dezvoltare a creierului.
7. Diminueaza rigidizarea articulatiilor
8. Reduce inflamatiile articulatiilor
9. Blocheaza depunerea grasimii
10. Risc mai mic de aparitie a cancerului.
11. Forteaza arderea rapida a nutrientilor, prevenind ingrasarea
12. Reduce poftele si depresia, procese strans legate de nivelul de serotonina din organism.
Update: evident, nimeni nu crede chiar tot ce se scrie despre un anumit produs sau altul. Dar am observat ca, in timp, calitatea blanitei, a pielii, imunitatea organismului se intareste cu astfel de stimulente si suplimente alimentare.
De-a lungul timpului, noi le-am dat Mayei si lui Momo diverse uleiuri: ulei de masline (am incercat si astfel, dar din acela extravirgin, nu din cel simplu, prelucrat termic), Vitaderm, Velcote, Diafarm Omega 3 si 6, Diafarm ulei de peste, Haarvital.
Mayucutei ii turnam 2 lingurite peste bobite, iar lui Momo ii dam uleiul cu iaurt sau sana.