sâmbătă, iulie 04, 2009

CAMPANIA "ADOPTA UN CAINE" - IN PARCUL REGINA MARIA

Campania de adoptie a cainilor fara stapan, initiata de Primaria sectorului 1 si ajunsa la cea de-a opta editie, continua in acest weekend in Parcul Regina Maria.
Zeci de catei, adunati de pe strazile sectorului 1 si adapostiti la Centrul ''Odai'', isi asteapta nerabdatori noii stapani.

Bucurestenii iubitori de animale, care vor sa adopte un caine, sunt asteptati sambata, intre orele 10,00-13,00, in Parcul Regina Maria (pe strada Turda, in apropierea Podului Grant) unde pot alege un animal de companie oferit spre adoptie de Serviciul Politia Animalelor din cadrul Directiei Generale de Politie Comunitara sector 1.


Demarata pe 11 aprilie, campania a inregistrat un real succes inca de la prima editie. Pana in prezent, peste o suta de caini maidanezi au inceput o viata noua alaturi de familiile adoptive.

Cainii oferiti spre adoptie sunt vaccinati, sterilizati si au carnete care dovedesc ca sunt clinic sanatosi.

Actele de adoptie vor fi intocmite pe loc, cainii putand fi preluati de potentialii proprietari chiar din parc.

In data de 15 ianuarie 2009, Primaria sectorului 1 a inaugurat cel mai modern adapost pentru cainii fara stapan din Capitala - Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a cainilor fara stapan din Soseaua Odai nr. 3-5.

In cladirea centrului dotat cu toate facilitatile pot fi adapostiti peste 500 de caini care sunt ridicati de pe strazi.

Adapostul cuprinde, pe langa spatiile individuale pentru caini, un cabinet veterinar modern si o zona de birouri.