luni, noiembrie 02, 2009

Doi Chow Chow s-au luptat cu ursul pentru a-si salva stapanul

Reluam astazi o poveste adevarata, pentru cativa dintre prietenii nostri:

Crezand ca i-au intrat in casa hotii, un barbat din oraselul Saugerties, statul New York, a ajuns fata in fata cu un urs negru, el fiind salvat, insa, de cei doi Chow Chow pe care ii detine.

Daniel Kelly, din Saugerties, New York, a povestit, pentru presa americana, ca el si sotia sa s-au trezit, intr-o noapte de duminica, aproximativ la ora 2:15, de latratul cainelui unui vecin si de zgomote puternice in curte. Kelly s-a dat jos din pat si a deschis usa din spate a casei, fara sa isi dea seama ca un urs era la cativa metri de el. Fără sa aiba ochelarii, Kelly crezut ca a fost era un hot in curte, asa ca a ţipat la umbra pe care o distingea in apropiere.

Din fericire, cei doi Chow Chow de 25 de kg pe care Kelly ii detine si-au dat seama ca in fata stapanului nu este niciun hot, asa ca au sarit la urs, atacandu-l. Cainii s-au luptat cu ursul aproape 20 de minute.
Cumva, in lupta stransa dintre caini si urs, Kelly a fost blocat langa usa, pe care nu a putut sa o deschida şi nu a putut ajunge înapoi în casa.

La un moment dat, ursul a incercat a vrut sa fuga, incercand sa se catere pe gardul de 2 metri, dar a fost tras inapoi in curte de cei doi caini infuriati, care, in mod normal, sunt blanzi si cuminti. In cele din urma, Kelly a putut sa intre inapoi in casa si sa isi ia pusca. Sotia lui a sunat la 911.

Kelly, care nu trasese un glont in 20 de ani, s-a intors in curte, pentru a-si ajuta cainii, dar s-a trezit ca a ajuns mult prea aproape de urs. Animalul l-a “ochit” din nou pe Kelly, dar acesta a tras un foc de avertisment. Speriat, ursul s-a catarat intr-un copac, apoi a fugit.

Kelly se astepta ca, dupa lupta inversunata a celor doi Chow Chow cu ursul, unul dintre caini sa fie ranit grav. Credea chiar ca trebuie sa isi impuste acel caine, pentru a nu-l lasa sa sufere, in urma ranilor teribile. Omul a fost, insa, pur si simplu uluit ca pana si cainele pe care il credea ranit nu avea de fapt decat o zgarietura pe spate.

Jurnalistii au ajuns la fata locului isi imaginau ca cei doi caini care s-au luptat cu ursul pentru a-si proteja stapanul trebuie sa fie legati, ca sa nu atace oamenii straini. Dupa cum va asteptati toti cei care aveti Chow Chow, cei doi caini nu numai ca nu au muscat pe nimeni, ei nici macar nu au latrat, ba chiar au lins mainile reporterilor care se asezau pe jos pentru a-i poza...