duminică, ianuarie 31, 2010

DE CE SARE CAINELE PE TINE

E in fata usii. Te asteapta sa o descui. Intri. Deja e la tine in brate. Vai, cainele asta nu te mai lasa in pace! Tot timpul cand ajungi acasa sare pe tine de parca nu te-ar fi vazut de ani buni.

Vorbim despre o problema universala – cainii care sar pe oameni. Eh, stai linistit. Nu doar tu esti in situatia asta. Orice proprietar de caine gaseste acest lucru ca fiind uneori enervant, dar de cele mai multe ori placut, pentru ca astfel isi manifesta cainele dragostea. Dar te-ai intrebat vreodata din ce cauza cainele tau se poarta asa?

Este bine sa inveti lucruri despre cainele tau, pentru a il putea determina sa nu te mai puna in situatii stanjenitoare.

Cainele poate avea un caracter dominant

Orice caine are tendinta de a domina omul de langa el. Ei sar pe oameni pentru a le trimite un mesaj, cum ca ei sunt liderii. Asta se intampla din cauza faptului ca omul are instinctual de a se apleca si de a ii oferi atentia cuvenita si prin urmare, cainele detine puterea - cel pe care a sarit i-a oferit ceea ce voia. Oricum, acest lucru poate fi oprit cu un dresaj potrivit.

Este felul lui de intampinare

Cainele tau este un animal sociabil. Una dintre metodele lui de a iti demonstra incantarea si bucuria de a te vedea este aceea ca vrea sa te linga pe fata. Cu toate acestea, din cauza inaltimii tale si a faptului ca nu ajunge la fata ta, el incepe sa sara, tocmai pentru a te pupa. Aceasta este o dovada a respectului si supunerii.

Cainele necesita atentie

In momentul in care cainele incepe sa sara pe tine si observa ca aceasta este metoda cea mai buna de a primi atentie, el va continua sa faca asta, nu doar tie, ci oricui se afla in preajma lui. Cainele primeste atentia de care are nevoie si astfel se va obisnui cu aceasta tactica de captare a atentiei.

Cainii sunt niste animale care cauta atentie, niste animale vioaie si jucause, asa ca daca nu vei face din timp ceva pentru a il opri, saritul pe oameni va deveni o obisnuinta.

Pentru a il putea opri sa mai sara atat pe tine, cat si pe alti oameni, trebuie sa il inveti 2 comenzi esentiale: “stai jos” si “nu e voie”. Orice problema a cainelui se poate rezolva cu un dresaj bun.

www.animale.ro