joi, iulie 22, 2010

Plecam la mare

Plecam la mare: Matei, Momo, mami si tati. Maya ramane consemnata acasa, singura cu perusii. In primul an am fost pe plaja la Mamaia, unde e prea mare inghesuiala. Apoi am ajuns la Albena, o statiune linistita si calma, plina de verdeata si cu plaje largi. Copiii de pe plaja l-au iubit pe Momo, si-au facut poze cu el, ajunsesera sa il cunoasca si il iubeasca pentru ca are o fire toleranta si blanda. Anul trecut am fost la Mangalia si am mers pe plaja imensa, lunga si foarte lata, dintre Mangalia si Saturn, unde nu e inghesuiala si nici harmalaie. Cu cainele nu putem merge decat intr-o statiune linistita, "familista", unde sunt multe zone libere, neocupate pe plaja si caini care vagabondeaza prin oras. Anul asta mergem tot in Romania, stam cateva zile, numai bine pentru copil, dar si pentru caine. Poate e bine sa respire briza sarata, iodata, a marii, sa mai schimbe aerul imbacsit de praf al Bucurestiului.
Ne-am dat seama anul trecut ca, dupa ce l-am dus la mare, nu a avut nicio problema de piele si blana. Cred ca si cainii sunt ca si oamenii: cand stau in acelasi mediu poluat, toxic, sufocant, plin de praf si de noxe, incep sa aiba o multime de probleme de sanatate. Cand schimba aerul, mediul, e o refacere care poate avea efecte pozitive de lunga durata, chiar daca vacanta a fost de 3-4 zile.
Oricum, noi stam putin pe plaja: iesim pe la 7, iar la maxim 9 ne retragem deja in casa. Apoi mai iesim pe la 6. Eventual, Momo mai iese la pranz, pentru vreo 10 minute, sa faca pipi, daca are nevoie. Chiar si statul in casa conteaza: aerul este complet diferit de cel din Bucuresti, se simte.
Cum Momo a avut probleme de piele anul asta, vom vedea daca apa de mare si briza il vor remonta si ii vor intari imunitatea. Noi speram ca ii va place, cum i-a placut in fiecare an.

Yoshi, un chow chow superb

Astazi vi-l prezentam pe chow-linul YOSHI, noul nostru prieten. Zici ca e un ursulet de plush, e foarte frumos si arata foarte funny. Yoshi implineste astazi, 22 iulie, 2 luni. Micutul chow chow inca nu si-a facut toate vaccinurile si nu a iesit la plimbare. Deocamdata isi imagineaza ca lumea inseamna apartamentul in care locuieste. Dar cu siguranta, cand va iesi, va fi atractia tuturor pe strada, care il vor admira si toti o sa vrea sa il mangaie si sa ii faca poze.