joi, iulie 08, 2010

Avem o noua prietena superba: MAYA

Avem o noua prietena, foarte frumoasa: Maya. Parintii micutei ne-au scris: "Sunt o fetita chow-chow crem. Ma cheama Maya, am vazut ca se poarta acest nume si sunt fericita ca parintii mei mi lau dat. M-am nascut in Republica Moldova,dar parintii mei s-au mutat in Bucuresti.
Cand eram mica nu am avut nici o problema, ne-am facut toate vaccinurilele, eram frumoasa, grasuta si vesela.Putin eram suparata cand ramaneam singura acasa cand ei plecau la servici, dar ii asteptam cu drag. Acum am 10 luni, pe 4 septembrie este ziua mea, fac un anisor si nu stiu daca am voie sa pap tort.
Acum am probleme cu blanita.Va rugam sa ne dati ceva sfaturi, am fost la cativa medici si ne-au dat multe medicamente. Unul a zis ca e o dermita, altul a zis ca e un fel de ciuperca. Am avut si un inceput de otita dar am tratat-o cu Surolan. Acum vrem sa ne ducem la facultate sa facem
analize ca sa aflam sigur ce nu este bine. S-a pus problema sa ne tundem, dar ne este frica ca nu va mai creste blanita asa de frumoasa.Va multumim. O zi frumoasa".
Exact acesta era si sfatul nostru: sa faceti analizele de piele si par, pentru a vedea daca este un stafilococ, streptococ, ciuperca si ce antidot este potrivit. Noi asa am rezolvat cu Momo. De la stafilococ avea problema si la ureche si la blana. Intai rezolvati problema asta, noi credem ca este o ciuperca sau un stafilococ, ceva.
Momo, de exemplu, este alergic la purici. Nu mai are cojitele acelea in blana si nu ii mai cade parul, dar unde il ciupesc puricii (pe piept in jos) se irita imediat si trebuie sa il tratam. Il spalam cu sampon cu clorhexidrina pe gat si pe burtica si in zonele afectate il dam cu solutie de Imaverol diluata in apa (il stropim la locurile respective cu o seringa in care am pus solutia diluata cu apa). Eventual ii mai dam cu unguent Triderm (de la farmacia umana) in locurile irititate. In 2-3 zile maxim ii trece.