marți, octombrie 19, 2010

Perusi

Perusii Pepe (masculul, cel galben) si Mimi (fetita albastra) se simt foarte bine. El a naparlit: timp de o saptamana am gasit o multime de pene galbene si verzi pe fundul coliviei, dar acum s-a mai domolit si se vad penele noi mici si nedezvoltate atunci cand ii suflam printre aripi. Mai greu naparleste pe cap, unde nu ajunge cu gheruta sa se scarpine si sa isi dea jos vechiul penaj. Le dam vitamine speciale in apa, mai ales ca vine iarna si e bine sa faca si ei o cura vitaminizanta.

Cei doi bulgarasi stau amandoi si se pupa tot timpul, mai ales el o curata pe ea, vorbeste cu ea, pare ca in sfarsit s-au acomodat unul cu altul si s-au transformat intr-un cuplu. Vedem ca, atunci cand zboara prin casa, se cauta unul pe altul si ciripesc unul la altul.
El are si inel (rosu) la piciorul drept, ea nu are, nu am avut nevoie, pentru ca nu vrem sa faca pui, desi cred ca ar iesi foarte frumosi, ambii fiind perusi standard, mai mari si mai "motati".
Ceea ce va putem spune este ca Pepe a inceput sa invete sa vorbeasca. Deocamdata nu foarte articulat, dar putem distinge: spune "Pepe", "baiatul". Odata ce am constatat ca vrea sa vorbeasca, o sa perseveram, sa vedem daca va putea sa spuna articulat numele lui. E mai greu sa vorbeasca, pentru ca are pereche. Daca ar fi fost doar el, masculul, ar fi invatat foarte usor, pentru ca nu ar fi avut companion de ciripit, ci ar fi auzit doar vorbele noastre.