duminică, iunie 01, 2008

Remedii pentru piele si blana: Otetul

Crescatorii experimentati folosesc pentru animalele lor diverse tratamente personale, un fel de “secrete de serviciu” care, in timp, si-au dovedit eficienta, dar pe care proprietarii de caini nu le cunosc.

Iata un astfel de “remediu secret” pentru prevenirea problemelor de piele si blana, pe care l-am aflat de la crescatorii Sandra si Steven Miller, proprietarii canisei Chinarose, din Portland, Oregon, SUA (http://chinarosechows.com/).



Acesta un tratament preventiv pe care l-am folosit de-a lungul celor peste 35 de ani de cand suntem implicati in cresterea cainilor din rasele Caniche si Chow Chow.

Un crescator foarte experimentat ne-a dat reteta sa secreta, care, de fapt, consta in doar doua cuvinte: Otet alb. Asta-I totul.

Puneti o ceasca de otet alb la 4-5 litri de apa calda. Turnati peste blanita deja bine clatita a Chow-ului si faceti-i un fel de masaj, pentru ca amestecul de apa si otet sa patrunda pana la piele. Apoi clatiti din nou cu apa calduta si observati ce se intampla: exact cand credeati ca ati clatit complet blana cainelui, e posibil sa vedeti un adevarat “covor” de balonase de sapun rostogolindu-se din parul animalului.

Continuati sa clatiti pana cand blanita se limpezeste total. Uscati ca de obicei.

Un alt avantaj este ca blana se va usca mai repede ca de obicei, iar parul va straluci.

In plus, otetul alunga puricii. Din aceasta cauza, eu dau cu mopul pe podeaua canisei mele, folosind o solutie de otet cu apa. Astfel, previn in acest fel aparitia dermatitelor umede (hot spots) pe burta cainilor, probleme care se pot ivi de la detergentii si clorul prezenti in solutiile de spalat podelele.

Evident, daca aveti un caine care “cam miroase”, aceasta problema va disparea prin folosirea otetului cu apa
”.

MAYA BABUTA!!!!