marți, decembrie 30, 2008

Protectie pentru picior

Momo, cand alearga, nu se mai uita pe unde fuge, pe ce calca, ce e in fata lui sau ce se intampla in jur - ci e pur si simplu captivat total de joaca. In urma cu cateva zile, dupa ce terminasem plimbarea, Momo s-a oprit, ca de obicei, in gradina din fata blocului, pentru o ultima partida de joaca si alergatura cu cei doi catei care s-au aciuat pe la scara, Tzitzi si Ochelarica.

In goana lui cu cei doi catei, nu a vazut sarmele intinse intre doi copaci, s-a bagat direct in ele si s-a impiedicat. A facut o tumba si a aterizat direct in bot, dupa care a venit direct spre usa blocului, ca sa intre in casa.

Pe loc, nu am remarcat nimic neobisnuit la Momo. A doua zi, insa, cand am iesit la plimbarea de dimineata, am vazut ca schiopata usor. Urmatoarea zi se parea ca schiopatatul ii trecuse, dar la toate trei plimbarile s-a intalnit cu diversi caini, alergand ca un disperat si sarind garduri prin fata blocului sau prin parc, asa ca problema a revenit, dupa efortul prelungit.

Am fost la veterinar si ne-a recomandat un tratament simplu. I-am cumparat K9 Hip and Joint Support si Cartilaj de rechin. Ii dam cate o pastila K9 si patru de Cartilaj de rechin pe zi, iar cura o sa dureze vreo 2 saptamani. Speram ca problema sa se rezolve intre timp (deja parca, dupa 2 zile de tratament, parca nu mai schioapata asa rau), pentru ca stim ca una dintre problemele rasei Chow Chow poate fi displazia.

Ieri i-am pus pe piciorul care schioapata o soseta supraelastica, pentru ca ii dam de 2-3 ori pe zi cu unguent antiinflamator (i-am luat Diclofenac), si astfel il protejam sa nu linga solutia de pe picior.

Joaca de catei

De cate ori mergem la plimbare, Momo e cu ochii-n patru, dupa catei. Vrea sa se joace cu aproape toti cainii pe care ii intalneste. Nu prea ii plac cei foarte mici de inaltime, probabil pentru ca majoritatea bichoneilor si pekinezilor il latra infuriati. Cand intalneste un catel dispus sa se joace, Momo e in culmea fericirii. Ii plac in special cei care alearga, iar el sa ii fugareasca, dar se joaca bucuros si cu cei care, atunci cand il vad, se trantesc cu burtica-n sus, speriati la inceput de el, dar fericiti mai apoi ca au intalnit tot un pui, ca si ei. Iata un exemplu: