vineri, august 20, 2010

Maya, o chowlina super-simpatica

Avem o noua prietena foarte frumoasa: MAYA. Mamica ei ne-a scris ca si Maya a avut, ca toti chow-linii, probleme de piele. Acum, micuta e bine, sanatoasa, vesela, s-a tuns si e super-simpatica.

"Multi ne-au sfatuit sa nu ne tundem, dar nu aveam alta solutie. Multe saloane ne-au refuzat din motiv.....necunoscut, ca ar avea blana prea mare si ca chow -chow este o rasa dificila de tuns.In final am gasit un salon, un Pet Shop din zona Dristor.

Pufuletul nostru a stat foarte cuminte, a durat 2 ore toata procedura. In drum spre casa am observat ca Maya aproape ca nu stia sa mearga, era foarte speriata, nu stia ce sa faca si cum sa se comporte cu propriul ei corp, mergea un pas apoi se aseza, poate ca a fost un stres pt.ea, nu mai avea blanita cu care era obisnuita. Dar nu asta a fost principala noastra experienta neplacuta de la salon.A doua zi pe blanita Mayei la gat, pe o parte si pe alta i-au aparut 2 bube, destul de maricele... Am ajuns la concluzia ca a fost tunsa cu cutite nesterile. Ceea ce vreau sa atrag atentie tuturor, sa ia in consideratie si acest AMANUNT important. Pana i-au trecut a durat ceva timp,aproape 2 saptamani.

Atasez si o poza ca sa intelegeti despre ce este vorba. Acum ca ne-a crescut putin blanita santem bine, ne-am obisnuit, ba chiar Maya e foarte jucausa, mai ales cand vine tati acasa si o alinta. Locuim la etajul 4, si in fiecare zi alearga disperata pe scari si la coborat si la urcat, cand aude cheile e prezenta la usa, desi isi cunoaste foarte bine programul de iesit afara,doar dimineata si seara foarte tarziu.

Cine cunoaste, va rugam sa ne povestiti ceva despre dresajul CHOW-CHOW, ca suntem tare neascultatori si nu stim cum e mai bine sa il educam, desi sunt multe articole pe net. Poate cineva din proprie experienta are cateva secrete despre acest subiect.

P.S.Ne place foarte mult de CHRIS.E tare scump si seama foarte mult cu MAYA(inainte de a fi tunsa :) .) O ZI FRUMOASA TUTUROR".