marți, octombrie 11, 2011

RE-IMBLANIREA

ACUM
ATUNCI
ACUM
ATUNCI


In iulie am hotarat sa ii tundem pe Momo si pe Maya. Cam cum emotii ( eram la prima experienta in privinta lui Momo, pe Maya o mai tunsesem pe perioada verii) am ajuns la cabinetul veterinar unde chow-linul si-a lasat cojocul de iarna. Ne-a fost cam greu sa ne acomodam cu noua lui infatisare dar acum putem spune ca i-am facut un bine.
Problemele de piele i s-au rezolvat mai repede decat atunci cand avea blana, a suportat caldura mai usor si nu ne-a mai innebunit cu parul lasat prin toata casa.
Acum incepe sa revina la blanita de altadata, ii creste mai greu la gat, unde avea coama, dar calitatea firului de par este mai buna.
Parul nou nu este aspru, din contra, dar intr-adevar ii creste foarte greu la loc subparul acela des caracteristic rasei.
In concluzie suntem multumiti de decizia luata si vom repeta operatiunea "dezblanirea" la primavara-vara.
Maya deja are o blanita foarte deasa si sanatoasa, desi recunoastem ca nu i-am dat niciodata suplimente dar tunsul a ajutat-o foarte mult. Naparleste mai greu iar parul este sanatos si lucios. E posibil sa fie si de la mancare ( ea mananca Royal Canin de mica).