luni, ianuarie 26, 2009

Sforait de Chow Chow

Acum un an si trei luni, dupa ce l-am cumparat pe Momo, l-am adus acasa, i-am facut baie, l-am uscat cu un prosop si cu foenul, apoi el a adormit bustean, obosit de atatea chestii noi care i se intamplasera in acea zi. In cateva minute a inceput sa sforaie. Norocul nostru a fost ca zgomotul nu ne-a deranjat si ca putem dormi fara probleme pe ritmurile sforaitului.

Initial, am crezut ca, treptat, cainele o sa sforaie mai incet sau chiar nu o sa mai sforaie, dupa ce o sa ii mai creasca boticul indesat de catel. A fost doar o iluzie: Momo sforaie de zguduie peretii. Cand doarme cu botul pe labe, nu sforaie, dar cand se pune pe o parte, e clar: incepe concertul. Si de obicei doarme pe o parte.

Uneori il trezeste pe tati noaptea, asa de tare sforaie. Am strigat la el, l-am trezit si pe el din somn, dar degeaba: cainele sforaie ca un urs. Noi ne-am obisnuit cu el si deja stim ca, atunci cand vine obosit de atata alergat pe afara, o sa sforaie dus.

Am incercat sa il filmam, dar, cand aude bip-ul aparatului foto, se trezeste si nu mai sforaie. Am reusit sa inregistram doar niste sforaituri "lejere".