duminică, octombrie 05, 2008

Mancare la conserva pentru Momo

Momo nu a fost niciodata incantat sa manance bobite. Cand simtea ca ii punem in castronel orez cu pui era innebunit de placere, grohaia fericit ca un porcursor si sarea in sus in jurul nostru.

Hill’s nu i-au placut deloc. Ulterior, vreo 2 luni nu i-am mai dat decat bobitele de Royal Canin, carea pareau sa ii placa mai mult, desi nici dupa astea nu se omora, ci le manca pentru ca nu avea incotro.

Cu Acana este aceeasi poveste: la inceput hapaia cate un castronel (e adevarat, am facut testul gustului la Braila, unde „partener” al acestui experiment era labradorul Loto, astfel ca se indemnau parca reciproc sa manance. Cand unul vedea ca celalalt se apropie de castronelele cu noua mancare, venea si el sa manance). Acum vedem ca mananca si crontanelele astea doar pentru ca ii e foame si ne e clar ca nu ii place gustul lor.

Am constatat ca Momo ar manca orice bobite daca ii punem in castronel putina conserva. Am verificat piata conservelor pentru caini de le noi si am vazut ca, in principiu, toate contin in jur de 80% apa. Insa calitatea difera foarte mult.

Am gasit niste conserve Applaws, care acum au intrat pe piata, lui Momo ii plac mult, dar sunt scumpe. O conserva de 150 de grame costa 60 de mii. E adevarat ca nu i-o dam pe toata odata, ci ii amestecam cate putin din ea cu bobitele, pe care le mananca astfel cu pofta. O conserva ne ajunge pentru 3 zile (Momo manca de 2 ori pe zi).

Noi o sa cautam alta marca, ceva mai ieftina si de buna calitate. Este insa destul de greu sa alegi o mancare dupa specificarile de pe siteurile din Romania, pentru ca la noi nu se detaliaza continutul, ci se expun doar cateva chestii generale (ceea ce pune un semn de intrebare asupra produselor vandute).