marți, februarie 24, 2009

Noua noastra prietena: MAYA

Maya este noua noastra prietena, o chowlina superba, mica si cuminte. Are 3 luni si este din Targu-Mures. Cand o vezi alba si pufoasa ai zice ca este un pui de urs polar jucaus. Din poze am vazut ca este foarte fericita, pentru ca traieste la munte, are curtea ei, spatiu in care sa alerge, si mai are si zapada in care sa se joace. Este foarte norocoasa.

Mamica Mayei ne scrie ca micuta pufarina alba mananca hrana gatita, obligatorie pentru cateii mici, dar si Pro Plan Puppy, care ii place. Aveti noroc ca ii plac bobitele si ca nu este mofturoasa. Daca este sanatoasa, blanita arata frumos (si chiar arata), nu are diaree si vedeti ca asimileaza hrana si ia in greutate, nu ii schimbati mancarea.

Am vazut si opinia ca nu ar fi buna pentru catei mancarea care contine cereale, inclusiv orez. Ori, din contra, pentru Chow Chow, orezul este esential, ii face bine, pentru ca este hrana sa de origine. In tarile de provenienta din est, Chow Chow era o rasa de caini care era hranita in principal cu orezul ramas de la masa oamenilor si destul de rar cu ceva carne de pui, vita sau miel.

Pro Plan Puppy ii puteti da pana la un an, dupa care treceti treptat pe bobite de adult. Nu va grabiti sa ii schimbati mancarea, daca ii place si ii face bine. Cand sunt mici, sunt foarte sensibili la schimbari. In primul an are imunitatea mai scazuta, este mai vulnerabil. Nu riscati, cum am facut noi cu Acana, atat de laudata peste tot, dar care a fost un dezastru pentru Momo (si pentru alti caini cu blana lunga sau semi-lunga).

Bineinteles, pana la un an trebuie sa isi ia portia zilnica obligatorie de calciu. Si eventual vitamine.

PS: daca nu ati inceput sa ii faceti cateva notiuni de dresaj, puteti incepe cu cele elementare: sezi, culcat, vino etc. Daca vreti, va putem trimite cateva carti de dresaj pe mail.