duminică, mai 16, 2010

Protectie naturista impotriva capuselor

Stim ca babesioza (muscatura de capusa) este una din principalele boli din cauza carora mor foarte multi caini la noi. Capusele sunt un adevarat pericol, de care este extrem de greu sa ne ferim cainii sau pisicile. Va prezentam o modalitate de protectie naturala impotriva capuselor, pe care ne-a transmis-o Anca:

Luam 1 litru apa + 1 litru otet de mere sau de vin +1 kg urzici. Acestea se pun la fiert pana ce amestecul scade la jumatate. Ceea ce obtineti se strecoara si se raceste. Cainele trebuie frectionat cu aceasta solutie, considerata a fi remediu naturist vechi impotriva capuselor, o protectie naturala impotriva capuselor si babesiozei. Atentie: solutia naturista impotriva parazitilor externi nu se poate utiliza la animalele cu rani pe piele. Otetul le va da niste usturimi de mai mare mila. Pielea trebuie sa fie intacta.

Noi am mai scris despre remediile natursite. Crescatorii experimentati folosesc pentru animalele lor diverse tratamente personale, un fel de “secrete de serviciu” care, in timp, si-au dovedit eficienta, dar pe care proprietarii de caini nu le cunosc.

Iata un astfel de “remediu secret” pentru prevenirea si tratarea problemelor de piele si blana, pe care l-am aflat de la proprietarii canisei Xin-Feng, din Olanda.

"Urzicile sunt un remediu naturist nu numai pentru oameni, ci si pentru caini. Primavara, noi culegem urzici, dar numai inainte ca acestea sa infloreasca, apoi le maruntim cu mixerul, dupa care le bagam in congelator in portii mici, pentru a le folosi de-a lungul intregului an.

- Se pot utiliza amestecate in ciorba lor sau in orice alta mancare mai putin consistenta, care le place cainilor.

- Se dau o data sau de doua ori, dupa care pielea incepe, treptat, sa isi revina dupa eventualele “hot spots”.

- Tratamentul nu trebuie sa fie folosit pentru femelele gestante”.

ATENTIE! Urzicile contin o toxina urticanta. In urzicile tinere, productia toxinei inca nu are loc, de aceea, nu se vor folosi urzici mature sau batrane.

PROPRIETATI:In medicina naturista, urzicile sunt folosite pentru urmatoarele proprietati:- Vitaminizeaza si remineralizeaza organismul.
- Elimina starea de anemie.
- Echilibreaza sistemul de aparare al organismului.
- Curata sangele avand efect detoxifiant.- Actioneaza bactericid limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor.
- Are efect benefic in bronsite si astm. Fluidifica secretiile bronsice si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie. Combate tusea.
- Stimuleaza metabolismul.
- Stimuleaza secretia bilei, secretia pancreatica, gastrica si intestinala, stimuleaza peristaltismul intestinal si digestia.
- Combate diareea, dizenteria si starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv.
- Actioneaza impotriva viermilor intestinali.
- Activeaza procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor.- Fluidifica sangele.
- Scade glucoza in sange.
- Are actiune hemostatica oprind sangerarea.
- Mareste cantitatea de urina eliminata, contribuind la eliminarea substantelor toxice din sange si in general din organism.
- Favorizeaza eliminarea masiva a acidului uric pe cale renala.
- Stimuleaza secretia glandelor mamare la femeile lauze.
- Activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile.
- Influenteaza favorabil reumatismul si guta.
- Provoaca scaderea temperaturii corpului in diferite stari febrile.
- Este tonic capilar si combate matreata.