marți, iunie 22, 2010

Sara

Parintii micutei Sara ne scriu ca chowlina este cam fara viata si plictisita, pe caldurile de afara si se intreaba daca sa ii dea ceva vitamine pentru revitalizare. De asemenea, ne-au spus ca dermatita bulgarasului de blana este aproape disparuta si ca medicul veterinar le-a recomandat sa ii dea micutei ulei de somon Omega 3 cu vitamina D, de la Doppel Herz, din farmacia umana.
In primul rand, sfatul nostru este ca stapanii sa nu le dea vitamine pentru revitalizare, pe caldurile de 40 de grade de afara. Le e si lor cald, ca si noua. Vara sunt toropiti de caldura, dorm mai mult, nu au chef de joaca, mananca mai putin, beau foarte multa apa. Cel mai bine, cainii poti sa fie pieptanati mai des, sa scape mai repede de subparul calduros. Recomandam sa li se dea iaurt, chefir sau sana (se mai racoresc si ei). De asemenea, blanosii pot fi spalati zilnic pe burtica, picioruse si gat, iar o data pe saptamana, sau de doua ori pot sa ii spelati peste tot doar cu apa (daca nu e cu sapun, e ok).

In al dolea rand, referitor la uleiul de somon, cel de la farmacia umana poate fi cumparat, dar depinde cat costa. Daca e scump, nu il luati. Daca are pret rezonabil, il puteti lua. In mod normal, pentru caini, o sticla de 500 de ml costa cam 500 de mii. Sticla de1 l de ulei pentru piele si blana e cam un milion. Vedeti pe www.cascopet.ro, www.petshop4you.ro, www.petcity.ro, www.happypets.ro, www.pentruanimale.ro. Faceti o comparatie si comandati.

Din cate vedem pe net, uleiul de la farmacia umana e in capsule. Daca Sara ia pastile, il puteti cumpara. Momo, de exemplu, nu suporta sa ia niciun fel de pilula, capsula, pastila. Le scuipa imediat, asa ca ne chinuim sa i le bagam pe gat sau sa i le dam in pateu, branza, conserva, etc, dar si asa e foarte greu. De aceea preferam sa ii dam lichid: ii turnam peste niste iaurt si il linge bucuros. Noi asa ii dam si pastilele: i le pisam, apoi turnam iaurt, amestecam si doar asa le linge.