luni, octombrie 27, 2008

Despre anunturile "vand Chow Chow"

Am primit urmatorul mesaj: "Wow e foarte frumos...ash` vrea sa`mi iau si eu unul tot de Craciun...imi puteti spune si mie de la ce canisa l`atzi luat pe mo-mo?si daca ar fi ok sa`i las pe cei de la canisa sa aleaga unul si sa` mi`l aduca direct acasa?"

Nu stiu daca raspunsul nostru va multumeste, insa persoana de la care l-am luat pe Momo nu este indeajuns de serioasa incat sa o recomandam. Noi l-am cumparat fara sa ne interesam inainte cine este cel care vindea cateii. Puteti gasi oameni seriosi care sa va vanda un chow chow in mai multe locuri din tara.
Trebuie sa facem cateva precizari inlusiv despre anunturile "vand Chow Chow", "Aduc orice rasa" etc

Seriozitatea unui crescator de caini o puteti verifica tocmai pentru ca nu “livreaza” cateii ca pe pizza. Fie aveti totala incredere in cel care va aduce cainele (marimea animalului, culoarea, SANATATEA, CARACTERUL sa fie ceea ce va doriti), fie va duceti dumneavoastra la crescator.

Teoretic, ar trebui sa va duceti pentru ca astfel vedeti conditiile in care a crescut, cum arata fratii lui si, mai ales, cum arata parintii lui. Daca observati anumite probleme la parinti, acestea se pot transmite la pui. De aceea, este bine sa va duceti cu cineva care se pricepe (un veterinar, un prieten crescator etc).

De asemenea, daca va duceti, puteti intreba daca va poate spune cui a mai vandut in trecut caini, pentru a vedea cum arata celelalte generatii de catei. Sau macar sa intrebati pe cei care au cumparat de acolo daca au avut probleme cu cateii.

Oamenii responsabili se limiteaza sa vanda o singura rasa de caini (mai sunt cazuri de crescatori seriosi care vand doua rase), nu cum spun unii pe net ca aduc orice rasa, sau canise care vand o gramada de rase.

Din ceea ce scrieti, am realizat ca nu va intereseaza pedigree-ul. Nici pe noi nu ne-a interesat, ca sa va spunem sincer, dar e bine sa stiti de unde provine, ce stramosi are, pentru ca aceasta este cumva o garantie a sanatatii cainelui. Dar s-au vazut si Chow Chow cu pedigree (de la canise respectabile) care au avut boli mostenite genetic, deci nici acest act nu mai poate oferi o garantie a sanatatii cainelui.

Am spus ca cel de la care l-am luat pe Momo nu era serios. O sa va spunem si de ce. L-am intrebat daca ne ofera garantii scrise ca puiul pe care l-am luat este sanatos si nu are cine stie ce boli (s-au vazut o multime de cazuri in care cateii vanduti au murit dupa cateva zile). Evident ca nu ne-a dat nicio garantie de sanatate. Si bineintele ca Momo era bolnavior. Dupa ce l-am adus acasa, a facut diaree, chiar cu putin sange. Ne-am speriat, am crezut ca era parvoviroza. Din fericire, cainele nu era deparazitat (desi pe carnet figurau toate vaccinurile ca fiind facute) si avea viermisori, ceea ce s-a rezolvat imediat.

Pentru ca nu ii facusera vaccinurile, putea sa faca orice boala, dar a scapat usor.

In plus de asta, cei de la care l-am luat pe Momo vindeau (si vand inca) mai multe rase, adica s-au specializat in vanzari pe banda rulanta, astfel ca nu ne permitem sa recomandam altora sa cumpere de la ei, pentru ca nu stim intre timp ce catei vand, ce cuplu au montat, cum arata puii si parintii etc.

Dar, daca ne spuneti din ce zona sunteti, va putem trimite eventuale linkuri (daca gasim pe net) cu pui din canise respectabile, care sunt in apropierea orasului unde locuiti.

CUM A PETRECUT LUCKY DE ZIUA LUI






Iata ca a facut Lucky de ziua lui! Il invidiem cu totii, pentru ca blanosii nostru sunt cei mai fericiti cand merg la munte. Si se vede in poze cat de incantat e Lucky sa fie acolo. Este un cadou superb pe care i l-au facut parintii lui. Ii uram si noi fratiorului lui Momo sa creasca mare, frumos si cuminte. La Multi Ani!