duminică, iunie 28, 2009

ALIMENTE CE POT PROVOCA INDIGESTIA

In alimentatia cainilor urmatoarele produse sunt complet interzise:

- oasele de pasare, de miel, iepure sau peste, care pot produce perforatii intestinale sau iritatii ale mucoasei gastrice (dar este recomandat sa introduceti in mancare oase de pui zdobite);

-carnea de vanat sau de porc cruda, organele sau pestele crud, generatoare de parazitoze sau viroze grave;

- fasolea uscata, cartofii, painea proaspata, lintea, varza acra, mazarea, alunele sau nucile care sunt indigeste sau pot provoca boli de piele;

- prajiturile, cremele, maionezele, care conduc la obezitate si lipsa de apetit pentru celelalte alimente;

- ciocolata si provoaca stari de nervozitate; mezelurile, afumaturile sau braza fermentata sunt nocive pentru stomac.
- Mezelurile
- Albusul de ou ( nefiert )
- Painea ( neprajita )
- Laptele de vaca ( produce diaree datorita continutului crescut in lactoza)


ATENTIE: Pentru ca animalele inghit cu lacomie mancarea si nu o mesteca, aceasta fiind digerata in stomac, este recomandat sa taiati alimentele in bucati mici sau sa le tocati. Mancarea nu trebuie sa fie nici rece, nici fierbinte, ci calduta, sub forma de pasta semilichida (adaugati in hrana solida zeama de legume sau apa) si cu un adaos de sare la fel ca pentru oameni.

Vasul in care mananca animalul va fi folosit numai pentru el si va fi curatat dupa fiecare masa. Nu lasati niciodata resturi de alimente care se pot altera. Orele de masa si regimul alimentar trebuie respectate cu strictete. Nu permiteti nimanui sa va hraneasca cainele si nici nu-i oferiti portii suplimentare pe motiv ca-l iubiti sau ca va impresionaeaza figura lui blajina.


PREA MULTA MANCARE, O PROBLEMA IN PLUS

Daca il veti hrani nerational, cainele va deveni obez si, in consecinta, mult mai predispus la boli. In cazul in care cainele dvs este supraponderal aplicati-i un regim alimentar strict, fara a-l infometa.
Este indicat ca femelelor, mai ales, sa li se introduca in alimentatia zilnica patrunjel crud tocat, care preintampina gestatia falsa.Avand un ficat sensibil braza de vaci este un excelent aliment pentru caini.

De 2-3 ori pe saptamana este bine sa ii dati cainelui dvs sa consume cate un ou, fiind un produs cu o valoare nutritiva ridicata - galbenusul crud se amesteca in mancare, iar albusul se da intotdeuna fiert.