luni, august 17, 2009

CU LABUTA BANDAJATA

Observati ca piciorusul lui Momo este bandajat. Da, am facut o noua vizita la doctor, pentru ca blanosul a inceput sa schioapate ciudat, la intoarcerea de pe litoral.
Cand mergea la plimbare, uneori ridica piciorul ca si cum l-ar fi durut cand calca si topaia. Cand ne-am uitat la labuta, facuse o iritatie intre pernute, cel mai probabil de la scoicile de pe plaja sau de la iarba uscata din parc.
Am fost la doctor care i-a dat cu spray in locul cu rana si l-a bandajat. Acum facem tratament cu antibiotice pastile pe care le ia in iaurt si i se face toaletare la piciorusele din fata zilnic, cu sampon cu Clorhexidrina, cand vine de la plimbare si apoi este bandajat frumos, nu inainte de a-i da cu spray-ul cu antibiotic.
Pentru ca este baiat cuminte, Momo nu riposteaza decat cand ii dam cu spray-ul care contine si albastru de metil ( cred ca se sperie mai mult, nu il doare) si apoi sta linistit sa il bandajam. Mai are o zi-doua de tratament si deja nu il mai jeneaza la mers si nu mai schioapata.
Oricum, ne-am invatam minte sa il spalam pe picioruse cu sampon zilnic, pentru a nu ramane intre labute praf, care, in combinatie cu transpiratia, poate duce la infectarea zonelor dintre pernute.
In plus, noi am uitat sa ii tundem blana de la labute cand am plecat in vacanta si asta a contribuit, probabil, la infectare.