luni, martie 08, 2010

In zapada

Ieri a fost o adevarata feerie pentru caini: zapadaaa. Momo a fost foarte incantat, pentru ca probabil nu mai spera sa vada zapada. Bineinteles, a alergat, s-a jucat fericit cu toti cateii comunitari din parculet (singurii lui prieteni) si s-a tavalit prin zapada, rostogolindu-se prin ea.
Am observat ca toti cateii scosi din case erau fericiti prin zapada. Daca ar fi fost copii, le-ai fi auzit rasetele bucuroase. Si cateii sunt niste copii, nu-i asa?

FUNNY

PEPERINO, noul membru al familiei

Peperino este un perus care, ca varsta, este doar un bebelus. Are doar o luna si jumatate si abia acum 10 zile a iesit din cuib. Din aceasta cauza, nu prea stie sa zboare bine si abia acum invata sa manance seminte. Este foarte timid si deocamdata pare destul de dezorientat, pentru ca nu mai este inconjurat de zecile de perusi din crescatorie.


Noi am mai avut perusi, dar i-am dat nepoteilor nostri. Intre timp, noi am cautat unul care sa ne placa. Ce am vazut in piete sau in petshop-uri nu ne-a placut. Am vrut un baietel, pentru ca numai ei vorbesc, asa ca am decis sa cumparam unul de la un crescator si nu din pet-shop, unde exista riscul sa luam unul bolnav.

Am cautat un perus standard, nu unul obisnuit, pentru ca cei asa numiti "standard" sunt mai mari, au un fel de gusa si o creasta mai mare. Se fac aidoma unor bulgarasi colorati. Peperino este deocamdata mic, nu si-a schimbat penele. Pe la 3 luni isi va schimba puful si penele actuale cu un penaj de matur.

L-am cumparat de la un crescator din Bucuresti, a costat destul de mult. Pretul pentru un perus standard poate fi intre 80 - 150 ron, adica de 3-4 ori mai mult decat un perus obisnuit. Dar omul ne-a si sunat sa ne intrebe cum se simte perusul, daca e in regula si ne-a avertizat ca, daca nu se simte bine micutul perus, sa i-l aducem inapoi. Deci tine la pasarile sale, iar asta ne-a convins ca a fost bine ingrijit pana acum.

Pe noul fratior al lui Momo si al Mayei il cheama Peperino, dar noi, de fapt, o sa ii spunem Pepe. L-am cumparat ieri si toata ziua a stat suparat, trist si nu a mancat nimic. Cand l-am scos sa zboare, Maya dormea undeva prin dormitor, asa ca nu l-a vazut. In schimb, Momo a fost uluit. El, care niciodata nu urca pe pat, s-a catarat pe canapea dupa Pepe. Nu intelegea ce e cu chestia asta care se misca prin aer. Maya, cand l-a vazut in cusca, s-a dus langa el si il studia atenta. Ea a mai vazut perusi si nu are nicio treaba cu ei, nu vrea sa ii manance sau sa ii alerge.

Pentru ca am vazut ca nu vroia sa manance, i-am pus la calculator de pe youtube ciripit de perusi care mananca dimineata. A inceput si el sa ciripeasca, vesel ca aude sunete cunoscute. Si chiar a inceput sa ciuguleasca niste mei de pe jos. Asta inseamna ca incepe sa se adapteze, treptat.