luni, august 11, 2008

Ce trebuie sa manance un Ciobanesc German


RAJ este primul prieten al lui MOMO. Este un caine de forta: de curtea lui nu se apropie nimeni iar, atunci cand iese la plimbare, nu lasa nici un catel sa vina langa stapana lui. Atunci cand au iesit impreuna in parc, RAJ l-a tolerat pe MOMO, care pe atunci avea vreo 3 luni. Acum nu se stie daca RAJ ar mai fi la fel de tolerant cu un caine de peste 25 de kilograme, care incearca si el sa isi exprime personalitatea.


RAJ mananca acum GUABI, o mancare cu putine proteine si multe fibre. Am verificat sa vedem care este dieta potrivita pentru RAJ, in cartea “Nutritia Canina. Cum sa alegi hrana cea mai buna pentru fiecare rasa”.

Ciobanescul german este un caine unic, prin colonul sau foarte scurt fata de alte rase de aceeasi marime. Din aceasta cauza, el are nevoie de o hrana bogata in fibre, care sa incetineasca tranzitul digestiv, pentru a asimila cat mai multe substante nutritive. In urma acestei diete, cainele va avea scaune mai mari, dar asimilarea va fi mai buna. Sursa fibrelor trebuie, insa, sa fie cea potrivita, iar cantitatea trebuie sa fie controlata.

In mediul sau de origine, provincia Alsacia din Germania, aceasta rasa avea ca surse de hrana carnea de vita, graul, dar si legume precum varza sau lucerna. Astfel, dieta ideala pentru un Ciobanesc german ar treui sa includa un mix al acestor ingrediente. Pe de alta parte, dieta acestei rase trebuie sa nu contina amestecul de peste, soia si orez.

Hrana cea mai buna pentru fiecare rasa

Am gasit linkul spre cartea "Nutritia Canina. Cum sa alegi hrana cea mai buna pentru fiecare rasa", a lui William Cusick, pe care o aveam pana acum doar xeroxata.

http://home.att.net/~cusickbook/2.pdf

Este extrem de interesanta, o puteti vedea si voi, contine multe informatii necesare pentru cainii nostri. Volumul prezinta nu numai hrana potrivita pentru fiecare rasa de caine, ci si ce contine mancarea comerciala, chestiuni despre vitamine, minerale, etc Enjoy!