vineri, ianuarie 22, 2010

DESPRE COMPORTAMENTUL AGRESIV

Cainii sunt cunoscuti pentru dragostea pe care pot sa o ofere stapanilor si pentru ca pot fi o companie buna pentru oricine. Ei insa au unele comportamente care nu ii fac tocmai potrivit pentru a fi tinuti in casa. Vei avea nevoie de foarta multa rabdare pentru a antrena cainele si pentru a rezolva probleme sale de comportament.

Cainele nu latra numai de plictiseala. Latratul lui poate fi un semn ca vrea sa comunice cu stapanul lui si nu cunoaste alta modalitate de a face acest lucru.

Semnele agresivitatii sale cum ar fi maraitul, aratatul dintilor, muscatul si energia de care da dovada in unele situatii sunt de fapt cateva sentimentele acestuia. Cateodata ei percep intentiile rele ale oamenilor si incearca sa ii intimideze. Acesta este unul dintre motivele pentru care cainii a un comportament agresiv. Cainii folosesc agresivitatea ca o modalitate de a-si arata locul in familia din care fac parte. Teama ca cineva le-ar putea face rau este un alt motiv din cauza caruia cainii devin agresivi. Ridicarea unei maini sau aruncarea unei mingi poate fi perceputa ca un posibil atac si cel care face aceste lucruri se poate alege cu o muscatura.

Apararea proprietatii si apararea stapanului sunt alte cauze care provoaca unui caine un comportament agresiv. Daca un caine este suparat de o persoana la care nu poate ajunge sa ii faca rau, agresivitatea sa se poate indrepta catre o alta la care poate ajunge. Tendintele de a jefui o casa sau un anumit loc ii innebunesc pe caini. Reactia lor difera de la rasa la rasa. In timp ce unii caini nu stau pe ganduri prea mult si musca, altii ii ameninta pe hoti prin marait, latrat sau prin aratarea coltilor, dar niciodata prin muscaturi.

Daca vrei sa schimbi comportamentul cainelui tau iti trebuie multa rabdare. Aceasta imbunatatire trebuie sa inceapa printr-un control la medicul veterinar deoarece comportamentul sau agresiv poate fi datorat unor cauze medicale. Daca nu vei reusi sa faci nimic de una singura poti recurge la ajutorul unui specialist.

Asigura-te ca familia ta este in siguranta si ca nu va fi atacata de catre caine. Daca te plimbi cu cainele in public si are un comportament agresiv ar trebui sa ii pui o botnita insa cu timpul va trebui sa il inveti sa mearga fara aceasta. Se spune ca un caine castrat are un comportament mai placut pentru tine cat si pentru cei din jur. Daca alegi sa iti pedepsesti cainele nu vei face decat sa inrautatesti situatia si il vei determina pe acesta sa fie mult mai agresiv.


Daca ai un caine care latra intr-una, acesta s-ar putea sa fie un semn de singuratate si poate fi redus daca iesi cu cainele la plimbare de cel putin doua ori pe zi. Pentru a ii reduce starea de plictiseala in care se afla cateodata trebuie sa te joci cu el jocuri precum „Adu inapoi mingea”.

Tine-ti cainele ocupat cu jucarii speciale pentru el. Acestea sunt numai cateva dintre modalitatile prin care cainele tau se va simti iubit.