duminică, februarie 15, 2009

ANUBIS




Momo si Anubis in parc

Ne-am intalnit in parc cu Anubis. Si el iesise in Izvor la plimbarica. Dupa cum ne asteptam, la fel ca si data trecuta, cei doi nu s-au simpatizat deloc.

Exact la fel ca asta-vara, intalnirea lui Momo cu Anubis a inceput cu maraituri si incercari de a se musca. Evident, amandoi cainii erau in lesa, Momo cu zgarda, Anubis cu ham.

Dupa ce s-au marait, s-au mai potolit, le-am dat drumul din lese si au incercat sa se ingnore. Mare greseala ca i-am lasat liberi. S-au plimbat ei ce s-au plimbat, dar, dupa vreo 5-10 minute nu s-au mai putut ignora si au incercat sa sara unul la altul.

I-am vazut si am intervenit inainte de a actiona ei. A doua greseala a fost ca i-am lasat din nou liberi. In cateva minute au sarit la bataie, evident. I-am despartit si a trebuit sa ne plimbat separat, sa nu se mai intalneasca cei doi batausi.

Culmea e si Momo, si Anubis s-au jucat, separat, cu alti caini si inainte si dupa ce au sarit unul la altul, dar nu au mai fost incidente. Momo s-a fugarit cu niste ogari, labradori si goldeni.

Acum stim: cand vede un alt Chow, Momo sare ca ars. La fel, Momo devine nervos cand vede Husky. Cand era mic si se plimba prin parc, a fost atacat de un Husky agresiv si de atunci nu mai suporta niciun caine din rasa asta. Mai este un caine comunitar, Smokie, seful haitei cu care se joaca Momo in fiecare zi - si el e pe lista neagra. El l-a smotocit pe Momo de vreo doua ori. In rest, nu are nicio problema cu cateii.

Oricum, am decis sa vad ce gasesc prin cartile de dresaj pentru a preintampina viitoare batai ale lui Momo cu cine stie ce caini care sa il muste.