miercuri, august 20, 2008

Arden Grange sau Acana

Piata romaneasca de mancare pentru animale incepe sa se deschida catre branduri noi, unele mai bune, altele niste ciudatenii recomandate de vanzatori doar pentru ca firmele distribuitoare le fac discounturi mari.

Prietenul lui Momo, ciobanescu german Raj se gandeste sa isi schimbe dieta, si sa treaca de la Guabi la Arden Grange, o marca buna nou aparuta, ale carei produse sunt cotate cu 3 stele (Performance, Pui si Orez, Somon si Orez, Premium) sau 4 stele (Miel si Orez).

O sa facem o comparatie intre Arden Grange Miel & Orez si Acana Miel & Orez.



Arden Grange Lamb & Rice are 25% proteina si se prezinta ca un produs hipoalergenic, ce nu contine gluten, vita, soia, produse lactate, coloranti artificiali, arome sau conservanti.

Aceasta mancare are 3 "defecte": contine pulpa de sfecla, boabe de porumb si grasime de pui.

Arden Grange Lamb & Rice are suficienta carne pentru un caine adult, iar producatorii din industria mancarurilor pentru caini sustin ca ca pulpa de sfecla de zahar este o buna sursa de fibre. Se pare, insa, ca ar exista si opinia (pentru care nu am gasit nici un argument care sa o sustina) potrivit careia pulpa de sfecla incetineste tranzitia grasimilor animale descompuse, cauzand probleme la ficat si rinichi. De asemenea, se pare (la fel de neargumentat) ca pulpa de sfecla ar cauza alergii si infectii ale urechii.
Trebuie precizat ca aproape toate mancarurile pentru caini de pe piata din Romania contin pulpa de sfecla.

Arden Grange Lamb & Rice contine si boabe intregi de porumb. Porumbul se pare ca ar fi greu de digerat, ar avea o valoare nutritiva mica si este asociat cu alergii si infectii cu diverse ciuperci.

Al patrulea ingredient al acestui produs este “grasimea de pui”, despre care se crede ca ar fi unul dintre factorii care maresc riscul de ocluzie gastrica la cainii de talie mare.
Iata ingredientele pentru Arden Grange: Lamb Meal* (min 30%), Whole Grain Rice (min 26%), Whole Grain Maize, Chicken Fat*, Beet Pulp, Dried Brewers Yeast, Egg Powder, Fish Meal*, Linseed, Fish Oil*, Minerals, Vitamins, Nucleotides, Prebiotic FOS, Prebiotic MOS, Cranberry Extract, Chondroitin Sulphate, Glucosamine Sulphate, MSM, Yucca Extract. * Preserved with mixed tocopherols and rosemary extract.


Acana Lamb & Rice are 23% proteina si se prezinta ca un produs bazat pe carne miel si orez, avand o formula hipoalergenica ce nu contine alte grasimi animale sau arome, si nici grau, gluten sau porumb.

Aceasta mancare are doua defecte: contine prea putina sursa de carne si are printre ingrediente pulpa de sfecla (la fel ca si Arden Grange).
Iata ingredientele pentru Acana: New Zealand lamb meal, ground whole rice, steamed oatmeal, rice bran, sunflower oil (preserved with mixed tocopherols, citric acid and rosemary), beet pulp (sugar removed), ground whole flaxseed, natural lamb flavor, yeast extract (MOS), chicory root (FOS), steamed sweet potato, yucca shidigera, dl-glucosamine HCl (lobster shell), chondroitin sulfate (shark cartilage), marigold extract (source of lutein), Atlantic kelp, carrots, tomatoes (natural source of lycopene), apples, whole garlic, parsley, rosemary extract, cranberry, salt, yeast culture, ginko, ginseng, green tea extract, potassium chloride, choline chloride, lysine, vitamin A supplement, dl alpha-tocopherol acetate (vitamin E), methionine, carnitine, vitamin D3 supplement, *iron Bioplex™, *zinc Bioplex™, *manganese Bioplex™, biotin, *copper Bioplex™, niacin, riboflavin, thiamine mononitrate, vitamin K supplement, pyridoxine hydrochloride (source of vitamin B6), vitamin B12, *iodine Bioplex™, folic acid. *chelated mineral

8 comentarii:

Anonim spunea...

deci din cate citesc asa rapid, mai bine raman pe guabi, nu?

Anonim spunea...

GUABI: conservanti naturali: extract de rozmarin, vitamina e, acid citric. cele trei ingrediente naturale pastreaza proprietatile organoleptice ale produsului, menintand savoarea lui;
* carne proaspata de pui: principala sursa de proteina cu inalta valoare biologica, ce confera produsului palatabilitate, digestibilitate si absorbtie maxima;
* pulpa de sfecla: sursa naturala de fibre alimentare cu o compozitie nutritionala echilibrata ce favorizeaza digestia, imbunatatind absorbtia nutrientilor si stimuland peristaltismul intestinal;
* orez integral: sursa superioara de carbohidrati cu o digestibilitate ridicata;
* ulei de canola si grasime de pui: surse primare de energie si acizi grasi esentiali (omega 3 si omega 6),ingrediente cu palatabilitate ridicata, nutrienti necesari pentru o piele sanatoasa si o blana lucioasa;
* minerale chelatate: minerale legate de compusi organici, in principal aminoacizi, acest proces oferind o mare disponibilitate biologica, crescand foarte mult absorbtia mineralelor
* mono-oligozaharide: prebiotic natural, ce asigura sanatatea sistemului digestiv, mentine nivelul bacteriilor benefice in intestn, creste imunitatea organismului;
* sulfat de condroitina: asigura regenerarea rapida a cartilajelor articulare si imbunatateste flexibilitatea acestora;
* hexametafosfat de sodiu: previne formarea placii bacteriene si a tartrului asigurand igiena bucala;
* taurina: contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular si reduce, prin efectul antioxidant, formarea radicalilor liberi.

MAYA si MOMO spunea...

da, cred ca e mai bine sa ramai pe Guabi. si daca intra pe piata serios Arden Grange-ul, adica sa se gaseasca in pet-shop-uri, atunci poate ne putem gandi sa le dam si asta. deocamdata mai bine stam linistiti!!

Anonim spunea...

parerea mea este ca arden grange-ul este superioara calitativ marcii guabi.Dupa o analza amanuntita ,observi ca sortimentele arden grange asigura o nutritie echilibrata cainelui si are si un gust foarte placut.
mostre se gasesc la http://www.petshop4you.ro

Anonim spunea...

De la Acana, catelul face moale.

Anonim spunea...

Noi avem doi catei chow chow, o femela si un mascul.Femela a mancat pana acum Acana, cand a fost pui acana junior iar la maturitate acana pacifica. Pentru ea a fost foarte ok Acana , am mai incercat si cate un kg de royal si eukanuba sa vedem daca ii place( vetul vroia sa ne convinga ca royalu e cel mai bun) dar nu m-a incantat deloc, avea blanita mai mata de la royal, iar de la Acana Pacifica ii straluceste blana.
La mascul insa am avut probleme, i-am dat si lui acana pacifica ,dar ii cam merge burta de la ea, am incercat Natural trainer(o hrana cica superpremium italiana) tot aceeasi rezultat, iar acum incerc Artemis ..nu stiu ce sa ii dau ca sa scape de diaree... de la hrana gatita e mai bine, adica are scaun mai tare ,dar nu foarte tare, insa nu am tot timpul posibilitatea sa-i gatesc...
Pe de alta parte cunosc stapani de chow chow care le dau cainilor numai hrana de mai proasta calitate si cateii sunt bine mersi sanatosi , n-au nici o treaba...
nu mai inteleg nimic...sincer

Maya si Momo spunea...

Intre timp, poate ati citit si postari mai recente, noi am trecut la alte marci. Acum suntem la Taste of the Wild. Am incercat si alte marci: Lupovet, Markus Muhle, Artremis.

Anonim spunea...

buna! eu as avea cateva intrebari,daca ma puteti ajuta!
in primul rand la maturitate(de la un an) cum e indicat sa hranim chowlinii? o data pe zi sau impartit in doua doza zilnica?cum e mai bine pt ei?
si pe de alta parte am auzit ceva interesant si anume ca uneori e bine sa facem o zi pauza la hranirea cateilor pentru ca e benefic pentru digestie, se purifica organismul, ceva de genul!
ce parere aveti? a incercat cineva?