duminică, august 10, 2008

Ce trebuie sa manance un Labrador Retriever

Labradorul LOTO, prietenul cel mai bun al lui MOMO, are 4 ani si jumatate, este jucaus, cuminte si bland. In casa lui Loto vine Momo in vizita de cate ori mergem acasa la parinti, in Braila.

Pana sa vina Momo in vacanta aceasta, Loto manca Royal Canin pentru catei sensibili. De fapt, nu prea ii mai placeau bobitele acestea, el preferand ciorbita cu pui si zarzavaturi, de la pranz, sau conserva de seara. Cand l-a vazut, insa, pe Momo, ca nu isi mai ridica botul din castronelul cu noile bobite Acana, Loto a inceput si el sa manance crontanele, umar la umar cu Momo. Parca la fel ca si copiii, Loto a considerat ca cea mai buna mancare nu e a ta, ci a altuia, asa ca nici nu s-a mai atins de Royal si a trecut si el pe Acana.


Am verificat ce trebuie sa contina hrana unui Labrador Retriever. Iata ce spune William D. Cusick in cartea sa, “Nutritia Canina. Cum sa alegi hrana cea mai buna pentru fiecare rasa” http://home.att.net/%7Ecusickbook/2.pdf:
Labradorul este o rasa care produce un ulei in porii pielii. Daca in dieta sa zilnica nu este prezenta gama acizilor linoleici, blana ii va fi uscata si va avea un aspect mat. Gama acestor acizi include trei acizi graşi, ale caror surse se pot regasi in uleiul de peste, uleiul de saminte de in si uleiul de germeni de grau, presati la rece.


In insula Newfoundland, de unde provine Labradorul Retriever, sursele sale de hrana erau carnea de caribu, pestele si grasimea de balena. In Anglia, unde rasa Labradorilor a fost dezvoltata ulterior, hrana acestei rase era puiul, pestele, graul si celelalte produse zilnice de la masa oamenilor. Efectul combinat al celor doua tipuri de hrana consta intr-o alimentatie slaba in carbohidrati (glucide), dar bogata in grasimi. Dar si sursa acestor grasimi este importanta, pentru ca Labradorul asimileaza greu grasimea din carnea de vita, dar se simte excelent cu o dieta formata din grasimi de pui, ulei de peste sau grasimi vegetale.


Rasei Labrador Retriever i se recomanda o hrana cu peste, pui, miel si diverse zarzavaturi, dar trebuie evitate mancarurile care contin carne de vita, porumb, soia sau sfecla.

3 comentarii:

iptdorin spunea...

eu am o fetita labrador de 6saptamani,nu prea stiu ce sa ii dau sa pape...ma puteti ajuta?

Anonim spunea...

pentru labradori recomand orcare sortiment de acana;are sursa naturala de acizi grasi din uleiul de peste si nivel scazut de carbohidrati;nu are creale care sa-i faca rau;nivelul de acizi grasi optim pentru a nu se usca blana
eu folosesc acana adult large breed si este super ok
va recomand http://www.petshop4you.ro/acana-adult-large-breed-18kg-p-1142.html

Anonim spunea...

u recomand mancarea acana pentur labradori
are tot ce-i trebuie pentru ei
http://www.petshop4you.ro/acana-adult-large-breed-18kg-p-1142.html